Ο Π. Παναγιώτου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β' περιφέρεια Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιώτου, μίλησε στις 13/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου:

«Είναι η πίεση της πραγματικότητας, δεν είναι πλέον ιδεολογικό το θέμα. Ειδικά όταν ξέρουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ισπανία και τι αμφιβολίες υπάρχουν για το αν τα 100 δισ. ευρώ είναι "θεραπεία" ή αποτελούν
μια από τις πολλές εμβαλωματικές λύσεις όπως μέχρι τώρα ήταν η πολιτική της Γερμανίας, η οποία στην βάση της δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ευρωπαϊκού προβλήματος
Δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα των δημοσιονομικά ... κακών χωρών που επιλύεται κατά περίπτωση, κατά χώρα. Αυτή ήταν και η μέχρι  τώρα γραμμή της Γερμανίας.
Το θέμα είναι να αναγνωριστεί επί της ουσίας και με πολιτική πράξη , ότι το πρόβλημα έχει να κάνει συνολικά με την Ευρώπη. Και νομίζω ότι αυτό γίνεται πια. Γιατί είδατε και η Ισπανία "χοροπηδάει". Νομίζω σε αυτό το πλαίσιο που πια η φωτιά στο νότο δεν πέφτει, ανάβει. Και επεκτείνεται. Άρα το να πετάξεις έξω την Ελλάδα αυτή την στιγμή, λέγοντας τι κόστος ή τι όφελος θα έχω, είναι απαγορευτικό,  τουλάχιστον αυτήν την στιγμή».
* Για κυβέρνηση συνεργασίας:

«Η ουσία είναι να υπάρξει πραγματική συμφωνία. Δεν έχεις πια την πολυτέλεια να λες ποιο κόμμα θέλω να βγάλω ή να πετάξω από μια συνεργασία. Το θέμα είναι αν θέλουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το λέω αυτό, γιατί όλα τα κόμματα λένε ότι "δεν θέλουμε να πάμε σε τρίτες εκλογές". Άρα αν δεν θέλουμε όλοι να πάμε σε τρίτες εκλογές, πρέπει να βρούμε  πεδίο συμφωνίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα