Ο Π. Σκουρλέτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στις 4/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν θα ήθελα να είμαι συγκυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Βενιζέλος...
Η εμπλοκή του στη "λίστα Λαγκάρντ" είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, αλλά είναι μια σταγόνα ειδικού βάρους, διότι συνιστά τεράστιο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο, το να κρατάς δύο χρόνια μια λίστα με τα συγκεκριμένα ονόματα στο συρτάρι σου και να τη διαχειρίζεσαι
κατά το δοκούν. Όταν γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς, ενδεχομένως, που είναι μέσα στη λίστα είναι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που παραμονές των εκλογών εκβίαζαν τους εργαζόμενους τους, ότι αν ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν. Το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά και τα είχαμε καταγγείλει και τότε με ονοματεπώνυμα. Έχω το δικαίωμα να ισχυρίζομαι ότι ο κ. Βενιζέλος έδωσε εκλογική μάχη δύο φορές, έχοντας μια λίστα ανθρώπων, που ενδεχομένως, σίγουρα, κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με "μαύρο χρήμα" και τους αξιοποίησε, είτε για να πάρει χρήματα για το κόμμα του, είτε για να τους εκβιάσει, είτε για να τον στηρίξουν. Και ρωτάω το χρεοκοπημένο ΠαΣοΚ στις τράπεζες, πώς έδωσε τη μάχη σαν να ήταν το ΠαΣοΚ της "ισχυρής Ελλάδας". Αυτά τα ερωτήματα νομιμοποιείται να τα βάζει ο καθένας. Μεθαύριο, οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους αυτή τη λίστα και να πουν "βρείτε πρώτα πόσα θα πληρώσουν αυτοί και αν πρέπει να πληρώσουν και μετά ελάτε να ψηφίσετε τα μέτρα τα οποία έρχονται να μας τελειώσουν σαν κοινωνία».

* Για την κυβέρνηση:

«Τα μέτρα δεν θα έπρεπε να περάσουν ούτως ή άλλως, διότι είναι μέτρα εξόντωσης. Πολύ δε περισσότερο νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση πια είναι πολιτικά απονομιμοποιημένη και δεν έχει, δεν είχε την εξουσιοδότηση να εφαρμόσει τέτοιου είδους μέτρα, πολύ δε περισσότερο η πορεία των πραγμάτων -και ειδικά των τελευταίων ημερών-, την καθιστούν πλήρως πολιτικά αναξιόπιστη και δεν της δίνουν τέτοιο δικαίωμα. Τα μέτρα δεν πρέπει να έρθουν καν στη Βουλή. Και αν έρθουν, θεωρώ ότι τελικά, από την ίδια τη ζωή, θα φανεί ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν».

* Για εκλογές:

«Ζητάμε, πρώτα από όλα, να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, επιδιώκουμε την ανατροπή της κυβέρνησης και με αυτή τη λογική σειρά το επόμενο βήμα είναι οι εκλογές».

* Για τη διαμαρτυρία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Δεν με εκφράζουν γιαούρτια και μούτζες απέναντι σε οποιονδήποτε και από οποιονδήποτε. Είναι έξω από την κουλτούρα και τη δική μου και του χώρου μας. Είμαι απόλυτα σαφής. Αλλά μην μου πείτε ότι αυτό χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ή είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι -και το λέω ειλικρινά και προσωπικά, με στεναχώρια-, να βλέπω τον Φώτη Κουβέλη με τόσα χρόνια διαδρομής στην Ανανεωτική Αριστερά, στην πιο σκληρή ταξική σύγκρουση που υπάρχει στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, να είναι με την πλευρά του μνημονίου. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με
Keywords
Τυχαία Θέματα