Ο Σπ. Κουβέλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Κουβέλης, μίλησε στις 26/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τη μη υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές και την κυβέρνηση Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Αν κάποιος πιστεύει σε έναν αγώνα, πρέπει να τον δώσει ανεξαρτήτως του αν θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει. Αν κανείς
πιστεύει, πετυχαίνει κιόλας. Και όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα και στην Α΄ Αθήνας και οπουδήποτε, νομίζω ότι αν πίστευα ότι άξιζε, θα το έκανα με μεγάλο πάθος και χαρά, όπως το έκανα το 2009. Αυτό που δεν αξίζει σήμερα είναι ότι -όπως ξέρετε- βγήκα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ και πρώτον, δεν έχω την πρόθεση να επιστρέψω, γιατί ακόμα δεν έχω δει μια ιδεολογική βάση που να με πείθει ότι πρέπει να το κάνω, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα. Αν μπορούσε κανείς -πράγμα που δεν επιτρέπεται από το ελληνικό Σύνταγμα-, να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, θα κατέβαινα. Αλλά να ενταχθώ σε κάποιο κομματικό σχηματισμό, από την στιγμή που δεν έχω πεισθεί για το περιεχόμενο της πρότασής τους, δεν θέλω να το κάνω, αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι ότι κάπου υπάρχει και μια απογοήτευση».

* Για την κυβέρνηση Παπανδρέου:

«Σε μεγάλο βαθμό άνθρωποι οι οποίοι, είτε ήταν άψητοι από την πραγματική έννοια της διοίκησης και της δημόσιας διοίκησης, που δεν είναι εύκολο πράγμα και δεν μπορείς να ξεκινήσεις από την μια μέρα στην άλλη μια καινούργια προσπάθεια με ανθρώπους που δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Και από την άλλη, άνθρωποι οι οποίοι είχαν συλλάβει τελείως διαφορετικά το τι ήταν αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Αυτά σιγά - σιγά μας ακύρωσαν. Όχι σιγά - σιγά, δηλαδή, μάλλον πολύ γρήγορα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα