Ο Τ. Θεοδωρικάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στις 30/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Νομίζω ότι έπειτα από τον πρώτο γύρο των εκλογών, όπου ο λαός έχει ξεσπάσει με ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, με ένα πολύ σκληρό αποτέλεσμα για την έως τώρα πορεία της Ελλάδας, τα πολύ μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που βιώνουμε όλοι και την οικονομική δυσπραγία και τώρα αναζητά τη λύση...
Αυτό δε σημαίνει ότι εξαφανίστηκε η απογοήτευση ή ο θυμός, αλλά σιγά σιγά επικρατεί η λογική και αναζητούν οι πολίτες, με όσο μπορεί ο καθένας πιο ψύχραιμο τρόπο, ποια είναι η λύση. Οι πολίτες σε συντριπτική πλειοψηφία θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, θέλουν να υπάρξει μια νέα διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και τρίτον, είναι φανερό από όλες τις μετρήσεις -αυτό που όλοι αισθανόμαστε και βλέπουμε γύρω μας-, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, άρα θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα από τώρα να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κανένας Έλληνας που να πιστεύει ότι μπορεί να ξαναγίνουν και τρίτες εκλογές, γιατί τότε πια θα είμαστε άξιοι της τύχης μας...  Αυτό που έχει ενδιαφέρον  τις επόμενες 16 - 17 ημέρες είναι, με βάση αυτά τα δεδομένα, ποιες επιλογές θα κάνει ο ελληνικός λαός. Ποιους εμπιστεύεται. Ποια κόμματα και ποια πρόσωπα για να κάνουν όλα αυτά. Να διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να ξαναδιαπραγματευτούν καλύτερα με τους Ευρωπαίους».

Και πρόσθεσε: «Περνάμε μια μεταβατική περίοδο. Η εποχή που ζούμε έχει πάρα πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το χθες και οι διαφοροποιήσεις δε θα σταματήσουν στις 17 Ιουνίου. Και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολύ σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις. Είναι φανερό ότι το σύστημα που πάει να διαμορφωθεί δεν έχει σχέση με τον κλασσικό δικομματισμό που έχουμε ζήσει όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Είναι ένα σύστημα στο οποίο υπάρχει μια πολυκομματική συμμετοχή και καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό το να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, αυτό το γεγονός ενισχύεται. Επομένως, νομίζω ότι όλα τα πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα οργανώσουν τη νέα περίοδο για τις πολιτικές οικογένειες που έχουμε γνωρίσει έως τώρα και θα δοθεί ο χρόνος για να υπάρξουν ανακατατάξεις. Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα των εκλογών, η ανάγκη για ανανέωση, είναι ξεκάθαρο ότι και η ίδια η στήριξη και η άνοδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  στις 6 Μαΐου σχετίζεται και με μια διάθεση της κοινωνίας να δούμε μια μεγάλη ανατροπή στο έως τώρα πολιτικό σύστημα. Βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με την Ελλάδα ζωντανή και την οικονομία λειτουργούσα, γιατί αλλιώς δεν έχουν νόημα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα