Ο Θ. Αγγελόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

                                                                                  
Ο σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, μίλησε στις 10/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την ελληνική κρίση:

«Δεν είναι κρίση οικονομική μόνο, είναι και πολιτική κρίση και κρίση θεσμών και ό,τι άλλο θέλετε. Κρίση γενική... Ποτέ, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση, όπου πραγματικά αισθάνεται κανείς
ανήμπορος να πει οτιδήποτε.
Είχα κάνει κάποτε το "Μετέωρο βήμα του πελαργού", όπου ένας πολιτικός -τον υποδύθηκε ο Μαστρογιάνι-, εγκαταλείπει τη Βουλή και φεύγει να γίνει ένας ανώνυμος, κοντά στα σύνορα. Σύμφωνα με το σενάριο, αυτός είχε γράψει ένα βιβλίο που λεγόταν "Η μελαγχολία του τέλους του αιώνα". Θα μπορούσε να προσθέσει, η μελαγχολία του 20ου και των αρχών του 21ου αιώνα... Με μελαγχολία πορευόμαστε...».

* Για την ταινία «Η Άλλη Θάλασσα»:

«Η "Άλλη θάλασσα" αναφέρεται σε μια ομάδα ηθοποιών, ένα θίασο, που προσπαθεί, χωρίς να τα καταφέρνει, να ανεβάσει την "Όπερα της πεντάρας", του Μρεχτ, σε ένα θέατρο. Η "Όπερα της πεντάρας" είναι εξαιρετικά επίκαιρη, καθώς γράφτηκε παραμονές της μεγάλης κρίσης του 1928 - 1929».

* Για τον πρωταγωνιστή της ταινίας Τόνι Σερβίλο, που είχε υποδυθεί τον Αντρεότι:
«Τον είδα σε μια ταινία του Σορεντίνο που λεγόταν "Οι συνέπειες του έρωτα", όπου παίζει και πάλι και είναι πραγματικά εξαιρετικός. Είναι αυτή τη στιγμή νούμερο ένα στην Ιταλία και από τους καλύτερους ηθοποιούς στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς για όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στη χώρα μας και για το τι θα έλεγε στους Έλληνες πολιτικούς, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πω τίποτα, γιατί θα ήταν πολύ σκληρό αυτό που θα έλεγα...».

Για το τι θα έλεγε στους Έλληνες πολίτες: «Αυτό που έλεγε σαν ευχή ο Κωστής Παλαμάς στο "Δωδεκάλογο του γύφτου", ότι το κατέβασμα στου κακού τη σκάλα, έχει πιθανότητα -ή ελπίζουμε να έχει-, μια άνοδο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα