Ο Θ. Μαργαρίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 26/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά συμβασιούχους του Δημοσίου:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε ένα θέμα κακής συνεννόησης. Δεν θα πούμε μισές αλήθειες».

Δημοσιογράφος: Μεταξύ ποιών;

Θ.
Μαργαρίτης: «Όλων των πλευρών. Ακόμα και στην ενημέρωση που έκαναν οι υπουργοί του δικού μας χώρου προς την ηγεσία του κόμματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Το ζήτημα είναι ότι η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση -ως συνήθως σε πολλά πράγματα-, είναι στη μέση. Και αυτό προσπάθησε να δείξει και χτες ο κ. Κουβέλης, από τις δηλώσεις του στις Βρυξέλλες. Και λέω στη μέση, γιατί; Κυρίως έχει δίκιο ο Αντώνης Ρουπακιώτης, διότι προφανώς καμία απόφαση για τους χειρισμούς στο δημόσιο δεν μπορεί να υπερβαίνει την έννομη τάξη, τις δικαστικές αποφάσεις και την νομιμότητα. Από την άλλη όμως, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι και ο κ. Μανιτάκης στην γραμμή της επιτάχυνσης των διαδικασιών, προσπαθούσε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις προσωρινές διαταγές, που είχε γίνει ένα είδος φάμπρικας, ώστε με καθυστερήσεις στα δικαστήρια, να μην εκδικάζονται οι αποφάσεις που σχετίζονται με τους συμβασιούχους. Έτσι, όσοι μεν ορθώς πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο, να παραμείνουν, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όσοι έχουν σύμβαση που έληξε και δεν καλύπτουν ανάγκες, να λύσουν την σύμβασή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε χτες και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, αυτή ήταν και η κατεύθυνση όλων των στελεχών του κόμματος. Και σε αυτή τη βάση έγινε και η απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας, προκειμένου να επαναδιατυπωθεί καλύτερα, σε συνεργασία με τους δύο υπουργούς και με ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης, να επανέλθει στο τραπέζι σε άλλη χρονική στιγμή...».

Δημοσιογράφος: Η εμπειρία από την συμμετοχή δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων στο συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα, που δεν έχουν όμως πολιτική εμπειρία, δημιουργεί στη Δημοκρατική Αριστερά και δεύτερες σκέψεις, ενδεχομένως για ενδυνάμωση της συμμετοχής της στο κυβερνητικό σχήμα με πολιτικά στελέχη;

Θ. Μαργαρίτης: «Όχι. Θέλω να είμαι ειλικρινής και κατηγορηματικός. Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ανθρώπους, με εξαιρετική διαδρομή και στον επιστημονικό τομέα και στην ανανεωτική αριστερά. Τους περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη. Όσες στραβές -να το πω απλά- κι αν έχουν συμβεί αυτό το διάστημα, δεν αλλάζουν τη βαθιά φιλική -επιτρέψτε μου να πω- και συντροφική σχέση που έχουμε με τους συγκεκριμένους ανθρώπους... Νομίζω είναι δύο υπουργοί που προσπαθούν να κάνουν, περισσότερο από άλλους, καλά τη δουλειά τους. Ο κ. Μανιτάκης χειρίστηκε ένα τεράστιο θέμα, μιας ίσως μεγάλης μεταρρύθμισης που αφορά το Δημόσιο, όταν αλλού δεν έχουν προχωρήσει. Και ο κ. Ρουπακιώτης, στο θέμα της Δικαιοσύνης, προχωρά επίσης με ταχύτατους ρυθμούς. Ότι θα υπάρξουν και κάποιες αναποδιές, δεν το συζητώ, είναι μέσα στο πρόγραμμα όλων των στελεχών, είτε είναι στην κομματική επετηρίδα, είτε όχι».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα