Ο Μ. Ανδρουλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Β' Αθηνών, Μίμης Ανδρουλάκης, μίλησε στις 4/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Εμείς ενδιαφερόμαστε για προγραμματική συνεργασία και θα θέλαμε το κέντρο βάρους αυτής της συνεργασίας να είναι κεντροαριστερό. Αυτό όμως ο λαός θα το κρίνει. Ο συσχετισμός των δυνάμεων. Το ΠαΣοΚ, όπως όλα τα πολιτικά ιστορικά ρεύματα
στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να εξαερωθεί εν μέσω κρίσης. Τα ιστορικά ρεύματα ανασχηματίζονται, αυτομετασχηματίζονται, ανανεώνονται ιδεολογικά προγραμματικά και ηλικιακά, επανιδρύονται, κάνουν αυτοκάθαρση, καμία φορά ξηλώνουν και γαλόνια, δηλαδή καταλύουν βαρονίες και ηγετικές ομάδες. Όλα αυτά θα γίνουν στην πορεία. Δεν μπορεί να μείνει το ΠαΣοΚ όπως είναι. Ζητάμε εντολή για να συμβάλλουμε στο σχηματισμό κυβέρνησης προγραμματικής συνεργασίας και ταυτόχρονα εντολή για μια νέα ιδρυτική πράξη στο χώρο της κεντροαριστεράς...».

Δημοσιογράφος: Στην κεντροαριστερά είναι δεδομένα δύσκολα τα πράγματα. Ακόμα κι ο κ. Κουβέλης, δηλαδή η Δημοκρατική Αριστερά, λέει ότι «με αυτό το ΠαΣοΚ δεν συνεργάζομαι», που σημαίνει ότι αλλού φαίνεται να οδηγείται το σκηνικό...

Μ. Ανδρουλάκης: «Το τι λέει ο καθένας προεκλογικά θα το δούμε μετεκλογικά και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Έχει διαμορφωθεί μια Αριστερά που είναι εξαρτημένο της αντανακλαστικό να μην αναλαμβάνει ευθύνες και μόλις βρεθεί στα δύσκολα, στο "τι να κάνουμε;", σου απαντάει "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε", "άλλη πολιτική", "σε μια άλλη Ευρώπη", "σε ένα άλλο κόσμο", "στον άλλο κόσμο που θα πας κοίτα μη γίνεις σύννεφο". Εκτός πραγματικότητας. Η πραγματική πολιτική αρχίζει όταν απαντάς στο ερώτημα "τι να κάνουμε;". Ποιες είναι οι δυνητικές εναλλακτικές λύσεις που έχουμε μπροστά μας. Το να λες ότι είσαι υπέρ του ευρώ δεν σημαίνει τίποτα. Το ευρώ που το ψήφισες, η άλλη Αριστερά το ψήφισε, σήμαινε συμφωνία του Μάαστριχτ και μάλιστα ασφυκτική, απελπιστική... Άρα λοιπόν  το να λες... δεν έχει καμία αξία. Εξαπατάς και τον εαυτό σου και την κοινωνία με το να λες ότι θες ευρωομόλογο, ότι θες Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σου δανείζει αλλά χωρίς καμία υποχρέωση, δωρεάν γεύμα. Δηλαδή με δανεικό χρήμα θα συνεχίσουμε να έχουμε τη φούσκα στην Ελλάδα; Η νοσταλγία της φούσκας... Αυτή είναι Αριστερά; Είναι και αυτή μια Αριστερά της φούσκας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα