Ο Θ. Σκυλακάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μίλησε στις 11/05 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Αυτή την στιγμή έχουμε από την πλευρά της Ευρώπης μια στάση -η οποία νομίζω ότι δεν θα αλλάξει-, σε σχέση με το τι συμβαίνει στη δική μας χώρα, που είναι λίγο - πολύ να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ή έστω με κάποιες μικρές αλλαγές, που πάντως δεν έχουν σχέση με τις προσδοκίες ή τα προγράμματα των κομμάτων, που ψηφίστηκαν στις εκλογές... Η αλλαγή της συνταγής
Μέρκελ, που σημαίνει ότι μπορεί να πάμε σε ευρωομόλογα ή στο redemption fund, που ένα κομμάτι των υποχρεώσεων του χρέους θα αναληφθεί από κοινού από τους Γερμανούς και τους υπολοίπους, δεν αφορούσε και δεν αφορά την Ελλάδα. Το μόνο που θα μπορούσε να αφορά την Ελλάδα, θα ήταν ένα πρόσθετο επενδυτικό πακέτο...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το βασικό πρόβλημα το οποίο υπήρξε στη διάρκεια αυτών των δυο τελευταίων ετών, είναι ότι πουλήθηκε από πάρα πολλούς ανθρώπους και από τα ΜΜΕ και με ευθύνη και των έξω, για δικούς τους λόγους... πουλήθηκε η αίσθηση ότι θα ήταν ρεαλιστικό να μείνουμε στο ευρώ, με κάποιο δραστικά άλλο πρόγραμμα. Αυτό -κατά τη γνώμη μου-, δεν ήταν ποτέ ρεαλιστικό. Δεν μπορούσε να περάσει από τα εκλογικά σώματα των χωρών που καλούνταν να το χρηματοδοτήσουν. Και δεν μπορεί να περάσει».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα