Ο Τύπος σήμερα

Οι δεσμεύσεις που αξιώνει η Ευρώπη για το νέο δάνειο προς τη χώρα μας και ο αναβρασμός στα κόμματα για τα νέα μέτρα, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η νύχτα της μεγάλης σφαγής»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς τσακώθηκε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε παρατηρητής, ο Λουκάς Παπαδήμος ανέλαβε τη διαιτησία και ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποχαιρέτησε (;) την κυβέρνηση με ολίγον από Κωνσταντίνο Καβάφη. Η επτάωρη συγκατοίκηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Τα εγκλήματα του Γιωργάκη που πληρώνει με αίμα η χώρα κινδυνεύει να φορτωθεί ο Αντώνης Σαμαράς».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Ο Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας με το χθεσινό του διάγγελμα την βούλησή του να διατηρήσει σχέση ειλικρίνειας και πολιτικής καθαρότητας με το εκλογικό σώμα έδωσε γραμμή στην κοινωνία να τον στηρίξει σθεναρά στο αίτημά του για εκλογές, το οποίο -πρέπει να του αναγνωριστεί- δεν απέσυρε από την ατζέντα του ούτε και μετά τη συμμετοχή του στο κοινοβουλευτικό συνασπισμό στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ό,τι πει ο λαός»

Η εφημερίδα γράφει ότι «κάθε λεπτό που περνά γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να μιλήσει ο λαός. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η κοινωνία, που βράζει με τα νέα άγρια μέτρα και τις ταπεινώσεις τις οποίες επιβάλλει την Ελλάδα η τρόικα, πρέπει να βρει βαλβίδα εκτόνωσης. Οι εκλογές είναι μία λύση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς χθες στο διάγγελμά του επισήμανε λέγοντας: "Ποτέ δεν είχε περισσότερο ανάγκη η Ελλάδα εκλογές, απ΄ό,τι τις έχει σήμερα"».

ΕΘΝΟΣ: «Μαρτύριο της σταγόνας για τη συμφωνία».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «προϋπόθεση για την έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα αποτελεί η ψήφιση από τη Βουλή όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προμνημόνιο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στέλνουν μήνυμα για πολιτικές δεσμεύσεις των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Χρησιμοποιούν διαπραγματευτική τακτική ανάλογη με το μαρτύριο της σταγόνας. Νέο Eurogroup την Τετάρτη για αποφάσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Προφήτης Δανιήλ, Μέγας Αλέξανδρος και... Αποκάλυψη του Ιωάννη!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται, κόβονται!!!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συνεχής εκβιασμός με υπογραφή Σόιμπλε».

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι Βρυξέλλες δεν πιστεύουν τον Βενιζέλο και απαιτούν την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή. Η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων εξόργισε τους εταίρους, που απειλούσαν με έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με θέμα την αποβολή της Ελλάδας».

ΕΣΤΙΑ: «Τραγική εξέλιξις στις Βρυξέλλες».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τεράστια ζημιά επέφεραν οι παλινωδίες των πολιτικών αρχηγών κατά την προχθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνήλθαν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες εξέφρασαν αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα της
Keywords
Τυχαία Θέματα