Ο Τύπος σήμερα

Η επιτυχία στην εθελοντική συμμετοχή του PSI, η αύξηση της ανεργίας είναι τα θέματα που κυριαρχούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φαγοπότι 500 «εκλεκτών»! Ενώ «κουρεύουν» συντάξεις 300 ευρώ!.

Η εφημερίδα γράφει ότι «αύξηση μισθών από 400 ευρώ μέχρι και 700 ευρώ το μήνα δίνουν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών στην «αφρόκρεμα» των ημετέρων του κομματικού συστήματος που υπηρετούν στα γραφεία υφυπουργών και γενικών γραμματέων, την ώρα που κλείνουν
σπίτια από την ανεργία και το ΙΚΑ ξαναδανείστηκε χθες άλλα 200 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις πετσοκομμένες συντάξεις!».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τροπολογία πρόκληση για να ρυθμιστούν τα χρέη των κομμάτων.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «άρον άρον πίσω, υπό τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής, πήρε η κυβέρνηση την τροπολογία με την οποία επιχειρούνταν να ρυθμιστούν χαριστικά, τα υπέρογκα χρέη κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων προς τις τράπεζες, προκειμένου έτσι να αποδεσμευτεί ολόκληρη η τέταρτη δόση της κρατικής χρηματοδότησης για το έτος 2011».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Απειλή για τις καταθέσεις άνω των 2.000 ευρώ!.

Η εφημερίδα γράφει ότι «καταθέσεις από 2.000 ευρώ και πάνω του οποιουδήποτε πολίτη θα κινδυνεύουν με κατάσχεση, αν ο ιδιοκτήτης τους χρωστάει στην Εφορία. Αποκρουστική προοπτική, την οποία μελετούν να κάνουν πραγματικότητα στο υπουργείο Οικονομικών».

ΕΘΝΟΣ: Με γεια το κούρεμα. Κοντά στο 97% η ανταλλαγή των ομολόγων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του PSI. Το «κούρεμα» θα προσεγγίσει το 97% του συνόλου των ομολόγων. Αυτό σημαίνει δραστική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, που προσεγγίζει το ποσό των 107 δισ. ευρώ. Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση του νέου δανειακού προγράμματος».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αιώνια Υπεροχή στο Αιγαίο με τα Ελληνικά Υπερόπλα!.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «θόρυβος προκλήθηκε από τα δημοσιεύματά μας περί ελληνικών υπερόπλων και γεωστρατηγικής ισχύος της Ελλάδας στο Αιγαίο, που κάναμε -υπό τη μορφή συγκλονιστικών αποκαλύψεων του σπουδαίου Ελληνα ερευνητή Γιώργου Πάλμου - σ΄αυτή εδώ την εφημερίδα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αμνηστία στη Siemens με λίγα ευρώ και μια... συγγνώμη.

Η εφημερίδα γράφει ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το συμβιβασμό, για να κλείσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς της μεταπολίτευσης. Οι Γερμανοί θα δώσουν 90 εκατ. ευρώ σε δημόσιους φορείς και θα παρατηθούν από «απαιτήσεις» 80 εκατ. ευρώ, όταν μόνο οι μίζες του σκανδάλου ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: Οχι τώρα οι εκλογές. Ενδέχεται να οδηγήσουν σε αδιέξοδο.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «μακάρι να οδηγήσουν σε λύση οι πρόωρες εκλογές, αν τελικώς γίνουν. Ομως οι κίνδυνοι από την διενέργειά τους παραμένουν μεγάλοι. Η τυχόν ακυβερνησία, έστω και μιας ημέρας, θα ενέτεινε τον κίνδυνο χρεωκοπίας. Και όσοι επαναπαύονταν στην γνωστή ρήση ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα διότι τον τελικό λόγο έχει ο λαός», ας εύχονται η ετυμηγορία του λαού να είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα