Ο Τύπος σήμερα

Ποια θέματα κυριαρχούν: Η υποβολή προσφορών απο οκτώ ξένες εταιρίες για έρευνες πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και στο Ιόνιο, τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και οι εκτιμήσεις του Τύπου για την πιθανή ημερομηνία των εκλογών.

   
Αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα: 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "20 ερωτήσεις- απαντήσεις για όσα

αλλάζουν στις συμβάσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μισθούς στη πρέσα βάζουν το νέο μνημόνιο και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις σαρωτικές αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας 2 και πλέον εκατομμυρίων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα".

   

 ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας πτώχευσαν για να αρπάξουν τα πετρέλαια"

 Η εφημερίδα γράφει ότι "αφού μας χρεοκόπησαν μας παίρνουν τώρα τα πετρέλαια και το ορυκτό μας πλούτο. Η ύπαρξη των πρώτων, όπως αποκαλύπτεται από την Wikeleaks ήταν γνωστό από το 2007 στις ΗΠΑ".

   

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το άλλο με τον δοτό το ... ξέρετε;"

 Η εφημερίδα γράφει ότι "πανηγυρίζει όλο το "σύστημα" για τα 22 δισ. που... έρχονται, την ώρα που ο Προϋπολογισμός του 2012 τινάχθηκε στον αέρα από τον πρώτο μήνα (μαύρη τρύπα 645.000.000 τον Ιανουάριο και χωρίς τις επιστροφές των φόρων)".

 

ΕΘΝΟΣ: "12 ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις"

 Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ύψη δυσθεώρητα θα φτάσει φέτος ο λογαριασμός της Εφορίας. Οι δώδεκα παγίδες που το νέο σύστημα επιφυλάσσει θα αγγίξουν 3.000.000 φορολογουμένους.Οι περισσότεροι δεν έχουν καταβάλει ποτέ φόρο. Μηδαμινές θα είναι οι επιστροφές".

   

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι δωσίλογοι ξεπουλάνε και τις παραλίες!"

 Η εφημερίδα γράφει ότι "εδώ και περίπου 80 χρόνια το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσιζε για εθνικούς λόγους για την αποκλειστική χρήση του αιγιαλού και της παραλίας (ναυτικά οχυρά, φρούρια, αποβατικές ακτές κλπ). Σήμερα το δικαίωμα αυτό εκχωρείται στην Τρόικα...".
   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κρύβει φόρους πίσω από τις κάλπες"

 Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο κόλπο του Βενιζέλου μήπως και διασωθεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα χαράτσια θα ταχυδρομηθούν μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση, παρόλο που η μαύρη τρύπα του Προϋπολογισμού μέχρι τον Απρίλιο θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ".
   
ΕΣΤΙΑ: "Το "κλειδί" της αυτοδυναμίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι ο νέος εκλογικός νόμος που θα εφαρμοσθή για πρώτη φορά στις προσεχείς εκλογές δίνει σχετικά εύκολα την αυτοδυναμία. Επειδή τώρα παρέχεται στο πρώτο κόμμα πριν 50 εδρών, αντί των 40 που προέβλεπε ο προηγούμενους νόμος, έχει δημιουργηθεί η εντύπωσις ότι η αυτοδυναμία επιτυγχάνεται και με ποσοστό της τάξεως του 35-36%".

   
Η ΑΥΓΗ: " "Κούρεμα" στα δάνεια των νοικοκυριών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τέσσερις προτάσεις για την ανακούφιση των δανειοληπτών που η κρίση διαλύει το εισόδημά τους. Να ισχύσει για την κοινωνία ό,τι για τις τράπεζες, που αποζημιώθηκαν για το "κούρεμα" των ομολόγων".

   
<
Keywords
Τυχαία Θέματα