Ο Τύπος στον Κόσμο

H νίκη του Ρόμνεϋ στους προκριματικούς για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα για την προεκλογική εκστρατεία για την αμερικανική προεδρία, απασχολεί πολλά από τα παγκόσμια ΜΜΕ, και τα αμερικανικά σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα.

Financial Times: Η Αθήνα απειλεί τους αντιστεκόμενους ομολογιούχους. Προειδοποίηση χρεοκοπίας σε όσους ομολογιούχους δεν συμμετάσχουν στο "κούρεμα".

Wall Street Journal: Ο Ρόμνεϋ με μικρή

διαφορά προσπερνάει τον Σαντόρουμ στο Οχάιο

Washington Post: Ο Ρόμνεϋ κερδίζει σε Οχάιο και Αλάσκα.

New York Times: Ο Ρόμνεϋ κερδίζει στο Οχάιο.

The Times: Εξι Βρετανοί στρατιώτες νεκροί σε βομβιστική επίθεση [Αφγανιστάν].

Guardian: Εξι Βρετανοί στρατιώτες πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο Αφγανιστάν.

Die Welt: Υπόθεση Βουλφ: μια συμβολική πράξη κάθαρσης

Le Figaro: Ο Ρόμνεϋ κέρδισε το Σούπερ Σάντεϊ χωρίς να πείθει.

Corriere della Sera: [Ινδός] Δικαστής στέλνει Ιταλούς πεζοναύτες φυλακή.

El Pais: Υπουργός παραπονείται για κοινωνικές πιέσεις που οδηγούν γυναίκες στην άμβλωση.

Pravda: Οι Ιρανοί επιλέγουν αντι-δυτική πορεία.

Hurriyet: Ο Ανάν θα προτείνει "έντιμη" έξοδο στον Ασαντ.

Today's Zaman: Κάλεσμα Ερντογάν για διαδρόμους ανθρωπιστικής βοήθειας εντός Συρίας.

Haaretz: Το Ιράν παραμένει διπρόσωπο στα θέματα πυρηνικής ενέργειας λέει η Γαλλία.

Jerusalem Post: Πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στο Ισραήλ για τα αποτελέσματα πλήγματος κατά του Ιράν λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

H νίκη του Ρόμνεϋ στους προκριματικούς για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα για την προεκλογική εκστρατεία για την αμερικανική προεδρία, απασχολεί πολλά από τα παγκόσμια ΜΜΕ, και τα αμερικανικά σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα. Η νίκη του Ρόμνεϋ όμως δεν του έδωσε το απόλυτο προβάδισμα το οποίο θα τον προέκρινε ως τον μοναδικό υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και θα εξασφάλιζε άνετα χρονικά περιθώρια για μια οργανωμένη προεκλογική επίθεση στον Ομπάμα. Η οριακή επικράτηση του Ρόμνεϋ, επιτρέπει στο Ρικ Σαντόρουμ να ελπίζει ότι με ελιγμούς και με μια εκστρατεία πολύ χαμηλότερου κόστους θα μπορέσει τελικά να επηρεάσει τους ψηφοφόρους του κόμματος του να του εμπιστευτούν το χρίσμα. Η ιδιομορφία του αμερικανικού πολιτεύματος που επιτρέπει σε όποιον πολίτη θέλει να ψηφίσει για το χρίσμα και στα δύο μεγάλα κόμματα αφήνει τους υποστηρικτές του νυν προέδρου να επηρεάζουν την επιλογή του δυνητικού του αντιπάλου. Δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί θεωρούν τον Σαντόρουμ ευκολότερο αντίπαλο, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα να καταρρίψουν την υποψηφιότητα Ρόμνεϋ πριν εξελιχθεί σε πραγματική απειλή. Ακόμη και αν αποτύχουν σε αυτό, θα έχουν καταφέρει μερικό διχασμό και πόλωση στο αντίπαλο κόμμα, η οποία θα απαιτήσει χρόνο και μέσα για να γεφυρωθεί από τον τελικά κεχρισμένο.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα