Ο Τύπος στον Κόσμο

Η χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή για το νέο μνημόνιο και τα δραματικά γεγονότα στο κέντρο της πρωτεύουσας μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων ευρωπαϊκών μέσων. Εικόνες και περιγραφές από την σπαρασσόμενη από την βία, τα δακρυγόνα, τις λεηλασίες και τους εμπρησμούς Αθήνα φιγουράρουν  σε όλες τις μεγάλες

ευρωπαϊκές εφημερίδες .

The Times: Διαδηλωτές πυρπολούν την Αθήνα καθώς οι βουλευτές ψηφίζουν για την σωτηρία του ευρώ.

New York Times: Το ελληνικό κοινοβούλιο περνάει πακέτο λιτότητας καθώς μαίνονται ταραχές.

Guardian: Η Ελλάδα εγκρίνει περικοπές λιτότητας προς εξασφάλιση του πακέτου βοηθείας.

Washington Post: Υπό εξέταση η συνεισφορά του Ρόμνευ για τους Ολυμπιακούς [της Σωλτ Λέικ].

Financial Times: Η Ελλάδα περνάει την ψήφο εν μέσω έκρηξης βίας.

Wall Street Journal: Η Ελλάδα περνάει σαρωτικές περικοπές.

Figaro: Σκηνές αντάρτικου πόλεως στην Αθήνα.

Die Welt: Το Κοινοβούλιο συμφωνεί στην εξοικονόμηση πόρων - καθώς η Αθήνα φλέγεται

Pravda: Λιβυή: Το μεγαλύτερο έγκλημα του ΝΑΤΟ.

Hurriyet: Η Γερμανία προειδοποιεί ότι οι υποσχέσεις της Αθήνας δεν είναι πλέον αρκετές.

Today's Zaman: Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών υπερέβησαν τα καθήκοντα τους.

Haaretz: Η επίσκεψη του αρχηγού της Μοσάντ στις ΗΠΑ προς βολιδοσκόπηση αντιδράσεων για ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν.

Jerusalem Post: Ο αρχηγός της Μοσάντ βολιδοσκόπησε αμερικανικές αντιδράσεις σε μονομερή επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Οπως θα αναμένετο η χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή για το νέο μνημόνιο και τα δραματικά γεγονότα στο κέντρο της πρωτεύουσας μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων ευρωπαϊκών μέσων. Εικόνες και περιγραφές από την σπαρασσόμενη από την βία, τα δακρυγόνα, τις λεηλασίες και τους εμπρησμούς Αθήνα φιγουράρουν  σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες ενώ ταυτόχρονα περιγράφεται η ψηφοφορία στην Βουλή, αλλά και οι αθρόες διαγραφές στελεχών από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα σημαντικός ο τίτλος, των Times αναφέρεται όχι, απλά στα ελληνικά δρώμενα, αλλά τα παρουσιάζει υπό την χροιά της σωτηρίας του ευρώ. Οπως, όμως, θα έχει γίνει κατανοητό από τους τίτλους των τελευταίων εβδομάδων, τα βρετανικά ΜΜΕ έχουν πάντα μια ιδιαίτερη άποψη σχετικά με την Ελλάδα και όσα διέρχεται η ελληνική οικονομία. Μια άποψη η οποία δεν είναι ποτέ ενθαρρυντική για την χώρα μας, αλλά η οποία πλαγίως πλήττει την ευρωζώνη, μέλος της οποίας δεν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί στον Τύπο του Ισραήλ, ο οποίος συνεχίζει τον καταιγισμό του κοινού με πληροφορίες για πιθανή επικείμενη επίθεση κατά του Ιράν με ή χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ. Δεδομένου ότι φέτος στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές, μια αμερικανική επέμβαση με  την ανοικτή πληγή του Αφγανιστάν χαίνουσα και τα προβλήματα με την Συρία σε πλήρη ανάπτυξη, είναι μάλλον απίθανο για τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο Ομπάμα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε επιθε

Keywords
Τυχαία Θέματα