Θετικά αντιδρούν Ευρωπαίοι και αγορές

Ενισχυμένη διάθεση ανάληψης ρίσκου καταγράφεται στις ευρωαγορές μετά την υπερψήφιση των νέων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης θα είναι το αντικείμενο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη ενώ οι προβολείς στρέφονται στη νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα παραδώσει η τρόικα.

«Η συνεδρίαση του Eurogroup θα παρακολουθείται στενά και εάν
δεν έχουμε μια σαφή επικύρωση του ελληνικού πακέτου στήριξης και δεν ξεκαθαριστεί με τί τρόπο θα συμμετάσχει η ΕΚΤ, η επιστροφή του κινδύνου θα οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις και οι θέσεις πώλησης θα ενισχύονται όσο η ιδέα της χρεοκοπίας θα κερδίζει momentum", σχολιάζει η IG Markets.

Στο ταμπλό ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 1,04%.

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1%, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,07%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,98%.

Άνοδο 0,87% σημειώνει ο ισπανικός IBEX 35, ο ιταλικός MIB κερδίζει 1,45%, ενώ ο ελβετικός SMI ενισχύεται 0,55%.

Η οικονομική ατζέντα της ημέρας δεν περιλαμβάνει σημαντικές ανακοινώσεις.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η France Telecom συμφώνησε να αυξήσει το μερίδιο της στην Orascom Telecom Media and Technology Holding.

Ανακούφιση στην Ασία μετά την ελληνική ψηφοφορία

Στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα στην Αθήνα παρέμειναν στραμμένοι οι επενδυτικοί προβολείς το σαββατοκύριακο, με το θετικό αποτέλεσμα να εμφυσά σήμερα πνοή αισιοδοξίας στα ασιατικά χρηματιστήρια.

«Το πράσινο φως που έδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο στα νέα μέτρα λιτότητας θα χαιρετιστούν με ανακούφιση από τις αγορές. Ωστόσο, η έγκριση δεν ήρθε χωρίς κόστος, που πήρε τη μορφή κλιμακούμενων διαδηλώσεων και βίας εντός της Αθήνας», σχολιάζει στρατηγικός αναλυτής της Credit Agricole. «Οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν ανεπανόρθωτα τη διάθεση ανάληψης ρίσκου, η οποία βρήκε στήριξη σε ορισμένους θετικούς οικονομικούς δείκτες αλλά και στην πρόσφατη δράση κεντρικών τραπεζών", πρόσθεσε.

Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,6% στις 8.999,18 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε με κέρδη 1,34% στις 781,68 μονάδες. Το γεν σημειώνει πτωτικές τάσεις έναντι του ευρώ, καθώς ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Jun Azumi επανέλαβε την πρόθεσή του να λάβει μέτρα ενάντια στις υπερβολικές και κερδοσκοπικές κινήσεις στο νόμισμα. Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία δαπάνησε 14,3 τρισ. γεν το περασμένο έτος σε παρεμβάσεις με στόχο τη συγκράτηση της ανόδου του γεν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,57%. Στη Σαγκάη ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες, ενώ ο ευρύτερος CSI 300 κινείται στο -0,06%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης TAIEX κερδίζει 0,64%.
Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX σημείωσε άν
Keywords
Τυχαία Θέματα