Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα μέτρα που απαιτούνται για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ στις διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών και οι πιέσεις της τρόικα για άμεση εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει»
 

Η εφημερίδα γράφει ότι «τη δέσμευσή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας,

προκειμένου αυτή να βγει από το σημερινό αδιέξοδο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Κατά 90% φεύγετε από το ευρώ. Σοκ και δέος προκαλεί η έκθεση της Citi»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σοκ και δέος έχει προκαλέσει έκθεση της αμερικανικής τράπεζας Citi που προβλέπει ότι η Αθήνα είναι πιθανόν να εγκαταλείψει το ευρώ, κατά 90%, μέσα στους επόμενους 12 - 18 μήνες».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σφαγή χωρίς εξαιρέσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η τρόικα πιέζει για σφαγή χωρίς εξαιρέσεις και επιμένει απαρέγκλιτα στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ο τελικός κατάλογος των οποίων φαίνεται να αποτελεί σημείο αντιδικίας μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση».

ΕΘΝΟΣ: «Αναδρομικά οι μειώσεις μισθών και εφάπαξ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «επισπεύδεται η υλοποίηση μέτρων που προορίζονταν για την επόμενη διετία. Προωθούνται περικοπές στα εφάπαξ μέχρι και 40% αλλά και δραστικές μειώσεις στις αποδοχές του προσωπικού των ΔΕΚΟ, με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Οι Άτλαντες ήταν Εδώ!!!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ανακάλυψη-Σοκ του Ινστιτούτου ΑΧΑΝΑ ΙΗ και του Γιώργου Πάλμου. Οι Ατλαντες ήταν Εδώ! Γιγαντογλυπτά, Κοσμοδρόμια και Ναοί...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πλαφόν 2.100 ευρώ στις κύριες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με την επιβολή νέων περικοπών στις συντάξεις από τον προσεχή Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, και την επιτάχυνση της εφαρμογής μέτρων περιστολής δαπανών, όπως η μείωση από τη φετινή κιόλας χρονιά στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, στα κοινωνικά επιδόματα και τους μισθούς των ΔΕΚΟ, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ισορροπήσει ανάμεσα στις πιέσεις της Τρόικας για ταχεία εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στην ανάγκη για όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες παρεμβάσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Ο Γόρδιος Δεσμός της φορολογίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο κυριώτερος λόγος για τον οποίο οργιάζει η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι διότι το φορολογικό μας σύστημα είναι περίπλοκο και άδικο. Το φαύλο αυτό σύστημα πρέπει να αλλάξη με τη μέθοδο του Γορδίου Δεσμού. Να καταργηθή δια μιας και να αντικατασταθή με ένα φορολογικό σύστημα τόσο απλό και δίκαιο, ώστε να μπορή να εμπνέη τον σεβασμό των πολιτών».

Η ΑΥΓΗ: «Σκληρότερα, περισσότερα, νωρίτερα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών περ

Keywords
Τυχαία Θέματα