Ο Τύπος της Πέμπτης

Η πολιτική θύελλα που προκαλεί η «λίστα Λαγκάρντ», η ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και η διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τόσο για την αποτελεσματικότητα των μέτρων του πακέτου των 13,5 δισ.ευρώ όσο και για το βάθος της ύφεσης της οικονομίας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «επικίνδυνα κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚ από

τις εξελίξεις της υπόθεσης που έσκασε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Ο Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού προανήγγειλε ο Λοβέρδος».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Στη φάκα ο Βενιζέλος»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στη ...φάκα πιάστηκε ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος χθες το βράδυ ευρισκόμενος σε κατάσταση παραληρήματος και σε ζωντανή σύνδεση προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το περιβόητο στικάκι με τη "λίστα Λαγκάρντ"».

ΕΘΝΟΣ: «Παρατράγουδα από το CD της Λαγκάρντ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σοβαρές παρενέργειες στην ελληνική πολιτική ζωή προκαλεί η λίστα Λαγκάρντ. Το ΠΑΣΟΚ εν μέσω κλυδωνισμών, δέχεται σφοδρή κριτική από τους αντιπάλους του. Ο Ευ. Βενιζέλος καταγγέλλει απόπειρα για αποσταθεροποίηση της παράταξης. Συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο Σαμαράς έχει τον φάκελο με τα 600 δισ. και... κάνει τον Κινέζο!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «εκτός του πρωθυπουργού από την περασμένη Παρασκευή εστάλησαν τα σχετικά πιστοποιητικά και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον υπουργό Οικονομικών, σε όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, στον Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο αλλά και στην κ. Λαγκάρντ και στην ΕΚΤ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Άδειασε Βενιζέλο ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σεισμό μεγάλης έντασης και διάρκειας που πλήττει και διάρκειας που πλήττει μέχρι και τον έκτο όροφο της Ιπποκράτους και το γραφείο του Ευ. Βενιζέλου, προκαλούν η υπόθεση της λεγόμενης "λίστας Λαγκάρντ" οι λανθασμένοι χειρισμοί Βενιζέλου και κυρίως η απόφασή του να στείλει το περίφημο στικάκι με καθυστέρηση δεκατεσσάρων μηνών στο Μαξίμου».

ΕΣΤΙΑ: «Πεμπτουσία της απλότητας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η κυβέρνησις φέρεται αποφασισμένη να εξαγγείλη την επιβολή ενιαίου συντελεστού φορολογίας για τα εισοδήματα από μη μισθωτές υπηρεσίες. Η αλήθεια είναι πως ο συντελεστής αυτός, που κατά πληροφορίες θα είναι 35%, θεωρείται πολύ υψηλός. Όμως αν η ΝΔ τηρήση αυτά που αναγράφει στο φορολογικό πρόγραμμά της, σταδιακώς οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν».

Η ΑΥΓΗ: «Το ΠΑΣΟΚ συμπαρασύρει κυβέρνηση και μέτρα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μοιραίο χτύπημα για το ΠΑΣΟΚ η δίχρονη συγκάλυψη των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία από την ηγεσία του. Διώτης και Καπελέρης» καρφώνουν «Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης, ακολουθούν και άλλα
Keywords
Τυχαία Θέματα