Ο τύπος της Τετάρτης

Ποια θέματα κυριαρχούν: τα πρόσθετα μέτρα που φέρνει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι φόροι ακόμα και κατά του τουρισμού, ο κεφαλικός φόρος για τους αγρότες, οι μαζικές μεταθέσεις σε γιατρούς του ΕΣΥ, η αντισυνταγματική νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και οι εμφύλιες συρράξεις σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
  

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων".


    Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο «όχι» στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία προβάλλει την αντισυνταγματικότητα του μέτρου και έρχεται πλέον σε ευθεία αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προανήγγειλε ρύθμιση για το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα".
 

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τσίρκο η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην κατάρρευση".


    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μία κυβέρνηση - τσίρκο, που αν δεν αντιμετώπιζε τον πέλεκυ της χρεωκοπίας ή είχε τα ηνία της κρατικής διοίκησης σε ανέμελες εποχές θα ήταν δυνατό και να κάνει το πανελλήνιο να χορτάσει από γέλιο, μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή".
 

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κεφαλικός «φόρος» για τους αγρότες".


    Η εφημερίδα γράφει ότι "κεφαλικό φόρο με τη μορφή της υποχρεωτικής καταβολής υψηλών ασφαλίστρων επιβάλλει η κυβέρνηση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους οποίους καλεί από φέτος να πληρώσουν πολύ μεγάλες εισφορές στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), με αντάλλαγμα πενιχρές αποζημιώσεις σε περίπτωση ζημιάς".


    ΕΘΝΟΣ: "Εμφύλιες συρράξεις σε κυβέρνηση - ΝΔ".
 

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώπιον διχαστικών φαινομένων βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε εμφύλιες συρράξεις εξελίσσονται η τακτοποίηση των αυθαιρέτων για την κυβέρνηση και η απογραφή του Γ. Αλογοσκούφη για την αξιωματική αντιπολίτευση".


    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αέρα - πατέρα η πατρότητα με... μαμή τον ΟΗΕ"


    Σύμφωνα με την εφημερίδα "η έννοια της πατρότητας χρειάζεται «δραματική αναπροσαρμογή» προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τον σύγχρονο κόσμο, αναφέρει η... σημαντική έρευνα του ΟΗΕ που παρουσιάστηκε χθες στην Νέα Υόρκη και η οποία καταλήγει πως απαιτείται ένας νέος τρόπος περιγραφής των «ρευστών και μεταβαλλόμενων» τρόπων με τους οποίους οι άνδρες νοιάζονται και υποστηρίζουν τα παιδιά τους".
 

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Βόμβες» κατά Γιώργου από τον πρώην υπουργό Θ. Μικρούτσικο".


    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρώην υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηρίζει τον σημερινό πρωθυπουργό το καλό παιδί της Αμερικής και της ευρωπαϊκή διοίκησης ενώ αναλύει γιατί είναι ανόητη η φράση του Γιώργου Παπανδρέου «περί σωτηρίας της Ελλάδος».


    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εφοδος σε νοσοκομεία, Ταμεία, αυτοδιοίκηση, ΔΕΚΟ, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή".


    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πέφτει βαρύς ο πέλεκυς σε νοσοκομεία, ασφαλ
Keywords
Τυχαία Θέματα