Ο Τύπος της Τετάρτης

Ποια θέματα κυριαρχούν: οι περικοπές τις οποίες θα αποφασίσουν οι τρεις αρχηγοί σήμερα, τα σχέδια για τις συντάξεις, τα επιδόματα, το εφάπαξ και οι αποκρατικοποιήσεις.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στον Σαμαρά το βάρος των αποφάσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το παιχνίδι πάνω του παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη δυστοκία των περισσοτέρων υπουργών να συνδράμουν με

γενναίες περικοπές στην εξεύρεση των 11,7 δισ. ευρώ που απαιτεί η Τρόικα για τα επόμενα δύο χρόνια".

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Και άλλο αίμα θέλει η τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν... φτάνουν τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εκβιάζουν για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοί θα θυσιαστούν για τα 11,6 δισ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο... τσάμικο το γύρισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όταν διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατο να πειστούν οι συνάδελφοί του για τις περικοπές δαπανών, ώστε να εξοικονομηθούν τα 11,6 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα για τη διετία 2013-2014".

 

ΕΘΝΟΣ: "Ολη η λίστα με τα επιδόματα που κόβονται".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από τις συμπληγάδες του προγράμματος μείωσης των δαπανών περνούν τα κοινωνικά επιδόματα. Οι περικοπές που προωθούνται είναι κλιμακωτές. Φτάνουν ακόμα και το 50% για όσους από τους δικαιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Διασώζονται μόνο το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Σωφρόνιος, Γέροντας Παΐσιος και... Μαύρος Δαίμονας!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τα πολλά και συγκλονιστικά που εντοπίζουμε στην έρευνά μας πάνω στη γεροντική παράδοση, ορισμένες ιστορίες ξεχωρίζουν για την απλότητα και ταυτόχρονα για τη βαρύτητα του νοήματός τους".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι συντάξεις στο μικροσκόπιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2010, αν τα συνολικά εισοδήματα από συντάξεις τα οποία απέκτησαν τη χρονιά εκείνη ήταν μεγαλύτερα του ποσού των 6.000 ευρώ, που ήταν τότε, βάσει της νομοθεσίας, το ελάχιστον όριο εισοδήματος για την υποχρεωτική υποβολή δηλώσεων".

 

ΕΣΤΙΑ: "Ριζικές αλλαγές στην φορολογία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να αποκτασταθή το κακό, πρέπει απαραιτήτως να γίνουν οι ριζικές αλλαγές τις οποίες εξήγγειλε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία. Οσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο. Αντίθετα, αν η διαδικασία καθυστερήση, η ύφεσις θα εντείνεται, οι επιχειρήσεις θα κλείνουν και ο αριθμός των ανέργων θα αυξάνεται διαρκώς".

 

Η ΑΥΓΗ: "Ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον στόχο του Μνημονίου για πτώση και των συντάξεων στην Ελλάδα στο επίπεδο των γειτονικών χωρών, προκειμένου η χώρα να γίνει ανταγωνιστική (!) επιχειρούν να επιτύχουν οι τρεις συγκυβερνώ

Keywords
Τυχαία Θέματα