Ο Βενιζέλος για την κοινωνική πολιτική

Για προχειρότητα και παλαιοκομματική προσέγγιση κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος για την κοινωνική πολιτική. Μεταξύ άλλων, ο κύριος Βενιζέλος ενέταξε στις προγραμματικές

θέσεις του ΠΑΣΟΚ, την αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και την επίσπευση των υφιστάμενων προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης με στόχο την ολοκλήρωσή τους το καλοκαίρι του 2013, αντί του τέλους του 2014 που είναι σήμερα.

Πρότεινε επίσης, την επέκταση των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις ατομικές επιχειρήσεις, για οφειλές έως 25 χιλιάδες Ευρώ, ενώ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Βασίλη Ράπανο, πιστοποιήθηκε η ετοιμότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος για την διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι βάσει των ρεαλιστικών προτάσεων του κόμματος οι δανειακές επιβαρύνσεις των μισθωτών με μια πηγή εισοδήματος δεν θα υπερβαίνουν το 30% του μισθού τους, ενώ αν υπάρχει και άλλη πηγή εισοδήματος το όριο αυτό θα ανέρχεται στο 40% του μισθού τους.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πώς οι συνολικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας ενδεχομένως να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες υπολόγισε σε περίπου 6.500.


Στις 6 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τους υποψηφίους βουλευτές του κινήματος των 5 περιφερειών του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα