Οι αρχαίοι ήταν καλοφαγάδες

Μπορεί να μην απολάμβαναν αμβροσία και νέκταρ, ωστόσο, κερδίζουν επάξια το χαρακτηρισμό gourmet. Ο λόγος για τους Αρχαίους Έλληνες, που σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, αγαπημένα τους φαγητά ήταν το χοιρινό με δαμάσκηνα, το γεμιστό γουρουνόπουλο, κι η χοιρινή πανσέτα με σάλτσα από μέλι, θυμάρι και ξύδι. Την πλευρά αυτή της διατροφής στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες γαστρονομικές συνήθειες της εποχής, ανακάλυψαν οι μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρχαίων άροσις και γεύσεις», με τη βοήθεια του ερευνητή διαιτολογίας και διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, σεφ Γιώργου Παλησίδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα