Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι της αστυνομίας σε κτήρια όπου στοιβάζονται παράνομοι μετανάστες.

Χθες ελέγχθηκαν τρεις πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκε μικρός αριθμός μεταναστών, συνελήφθη ένα άτομο που έπαιρνε χρήματα για τη διαμονή ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες.

Την ίδια ώρα ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής στην Αμυγδαλέζα, όπως προανήγγειλε χθες μέσω της στάσης των 2, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εν τω
μεταξύ, δύο αλλοδαποί ιρανικής υπηκοότητας συνελήφθησαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τ.Α. Ομονοίας, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα αστυνομικοί του Τ.Α. Ομονοίας, μετά από καταγγελία αλλοδαπών Ιρανικής καταγωγής, ότι έπεσαν θύματα παράνομης κατακράτησης από ομάδα Ιρανών, διερεύνησαν την υπόθεση και εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 43 και 24 ετών, και τους συνέλαβαν.

Οι δράστες είχαν οργανώσει την μεταφορά των αλλοδαπών από το Ιράν, μέσω Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα με την υπόσχεση της προώθησή τους σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι χρηματικής αμοιβής 36.000 ευρώ. Κατά την άφιξή τους στην Αθήνα τους μετέφεραν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο τους κράτησαν έγκλειστους παρά την θέλησή τους, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, βιαιοπραγώντας επανειλημμένα σε βάρος τους και ιδιαίτερα στα ανήλικα τέκνα τους. Μετά την απελευθέρωσή τους προσήλθαν στο Τ.Α. Ομονοίας και κατήγγειλαν τα συμβάντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα