Πρωτιά Σόλμπεργκ στην Αργεντινή

Με το... δεξί ξεκίνησε η Ford το ράλι της Αργεντινής, πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αφού είδε τα δύο της πληρώματα να πιάνουν κορυφή στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα.Ταχύτερος όλων ήταν ο Πέτερ Σόλμπεργκ διανύοντας τα 6,04 χλμ. της ΕΔ σε 4:54.9 λεπτά. Η επιλογή της μαλακής γόμας των ελαστικών της Michelin βοήθησε αρκετά τον Νορβηγό οδηγό που ξεκίνησε τρίτος τον αγώνα. Αυτή ήταν η απόφασή του μετά τη χθεσινή

αντίστοιχη θέση που τερμάτισε στην qualifying stage.

«Η αίσθηση είναι πολύ καλή. Μία επικίνδυνη ειδική για να ξεκινήσεις και ίσως να ήμασταν πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο Νορβηγός οδηγός μετά την ολοκλήρωσή της.

Όπως φαίνεται ο Σόλμπεργκ ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και δείχνει από νωρίς την πρόθεσή του που είναι η νίκη και η κατάκτηση της κορυφής στη βαθμολογία των οδηγών. Μην ξεχνάμε ότι υπολείπεται μόλις τέσσερις βαθμούς του πρωτοπόρου Λεμπ.

Η καθολική επικράτηση της Ford στην πρώτη ΕΔ ολοκληρώθηκε και από την δεύτερη θέση του Ντάνι Σορντό. Ο Ισπανός αν και αναπληρώνει τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ήταν ταχύτατος με το Fiesta, πετυχαίνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Να σημειωθεί ότι ξεκίνησε τον αγώνα από την τέταρτη θέση, αφού αυτή ήταν η επιλογή του μετά τη χθεσινή χρονομετρημένη ειδική διαδρομή.

Η πρώτη ημέρα αποδείχθηκε καταστροφική για την Citroen αφού ο Σεμπάστιαν Λεμπ τερμάτισε μόλις έβδομος ενώ ο Χίρβονεν έμεινε εκτός δεκάδας (11ος). Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αποφάσισε μετά τον ταχύτερο χρόνο στην qualifying stage, να ξεκινήσει τον αγώνα από την πρώτη θέση υπό τον φόβο μιας επικειμένης βροχής.

Η επιλογή του αυτή σε συνδυασμό με τη σκληρή γόμα των ελαστικών που χρησιμοποίησε του στοίχισαν σε χρόνο. «Ηταν πραγματικά πολύ κακή επιλογή ελαστικών. Γλιστρούσε πάρα πολύ», τόνισε ο Γάλλος μετά το τέλος της πρώτης ειδικής διαδρομής.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Μαντς Οστμπεργκ με το Ford Fiesta της Adapta και ακολούθησαν μια... ανάσα πίσω του (0,4 δευτ.) οι Εγκένι Νόβικοφ και Τιερί Νουβίλ που ολοκλήρωσαν την ειδική με την ίδια επίδοση (5:00,1).

Εβδομος ήταν ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το Skoda Fabia ενώ ένατος ήταν ο Αρμάντο Ααρούχο με το Mini. Την δεκάδα ολοκλήρωσε ο Αντρέας Μίκελσεν με ένα ακόμη Fabia.

O Nάσερ Αλ-Ατίγια εμε την ιδιωτική ομάδα της Citoen από το Κατάρ, είχε μία άτυχη στιγμή και έμεινε πίσω, τερματίζοντας 13ος.

Keywords
Τυχαία Θέματα