«Οι ΗΠΑ φταίνε γαι την Τεχεράνη»

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με την οποία καταγγέλεται η "ανάμιξη" του Ιράν στην περιοχή, υιοθετήθηκε κατόπιν πιέσεων "των ΗΠΑ και των συμμάχων τους", υποστήριξε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ζητώντας την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Μπαχρέιν.
"Δεν αποδίδουμε καμία αξία στην ανακοίνωση αυτή, η οποία υιοθετήθηκε υπό την πίεση των ΗΠΑ
και των συμμάχων τους", δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της έναρξης του νέου έτους στο Ιράν.

"Είναι πολύ άσχημο να στέλνετε στρατιώτες (σε ξένη χώρα), αποσύρετέ τους", είπε απευθυνόμενος στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο χώρες που έχουν στείλει στρατεύματα στο Μπαχρέιν για να βοηθήσουν τις σουνιτικές αρχές να αποκαταστήσουν την τάξη μετά τις κινητοποιήσεις των σιιτών. 

Αργά το βράδυ της Κυριακής, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που μετέχουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους την "ανάμιξη" του Ιράν στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. Κατηγόρησαν μάλιστα την Τεχεράνη ότι "υποθάλπει συνωμοσίες κατά την εθνική ασφάλειά τους", ότι "σπέρνει διαδογματική διχόνοια μεταξύ των πολιτών" και "απειλεί την εθνική κυριαρχία" τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα