Οι Κάννες τιμούν την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στο φετινό «Régions Capitales pour le Cinéma», την ετήσια συνάντηση των ανθρώπων του κινηματογράφου με τους παραγωγούς, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Επτά Έλληνες παραγωγοί, έχοντας στις αποσκευές τους σχέδια για ταινίες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης, θα ταξιδέψουν στις Κάννες στις 21 Μαΐου, προκειμένου να λάβουν μέρος στην σημαντική
αυτή συνάντηση του 66ου φεστιβάλ των Καννών, στο πλαίσιο της οποίας, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γρηγόρης Καραντινάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς και συμπαραγωγούς του εξωτερικού και παράλληλα να αναζητήσουν συνχρηματοδότες.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει εξωστρέφεια, όσον αφορά στον πολιτισμό της, ο οποίος αποτελεί και την ραχοκοκκαλιά της χώρας, ώστε να μπορέσει να προβάλλει και τον ελληνικό κινηματογράφο στην Ευρώπη και το εξωτερικό», επεσήμανε ο κ. Καραντινάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα