Οικονομία και μεταναστευτικό στην προεκλογική ατζέντα

Εν μέσω κλίματος έντονης αντιπαράθεσης, τα κόμματα μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Στο επίκεντρο η οικονομία, οι μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και το μεταναστευτικό. Ο Αντώνης Σαμαράς θα παραχωρήσει στις 13.00 διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις 20:30 σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Πάτρα.
Επαφές με τα προεδρεία ΟΛΜΕ και ΔΟΕ θα έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στις 20 θα μιλήσει στον Κορυδαλλό. Στις 11:00 ο Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά. Στος 20.00 στο Θησείο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ.

Τα δώδεκα μέτρα που προτείνει η ΝΔ για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και κατά της παράνομης μετανάστευσης παρουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ αυτών, να επανέλθει ο αστυνομικός στη γειτονιά, καλύτερη φύλαξη των συνόρων, δημιουργία κέντρων φιλοξενίας- φύλαξης των παράνομων μεταναστών, ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών.  Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα παραχωρήσει στη μια μετά το μεσημέρι διακαναλική συνέντευξη Τύπου

Στις 18 Ιουνίου σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη. Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το μνημόνιο που οδηγεί στη χρεοκοπία με ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας. Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως του σκανδάλου της Siemens.

Μιλώντας στη Web TV του ΑΠΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι «μόνη λύση για τη χώρα είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» και τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές πρέπει να το αποδείξουν, αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης. «Τα κατά συνθήκην ψεύδη κατά την προεκλογική περίοδο οδηγούν στο απόλυτο αδιέξοδο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Την ανάγκη σχηματισμού εθνικής κυβέρνησης επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι ο ίδιος θα επιδιώξει να σχηματιστεί κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι όλοι πρέπει να υποχωρήσουν σε ορισμένα σημεία από τις θέσεις τους και ζήτησε ψήφο για την τρίτη θέση.

«Κοροϊδία» δηλώνει ότι θεωρεί η Αλέκα Παπαρήγα την άποψη ότι η ένταξη κι άλλων χωρών στο μηχανισμό στήριξης δημιουργεί προϋποθέσεις για έξοδο από την ύφεση. Το αντίθετο, όσο βαθαίνει η κρίση η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη για τους λαούς και αν υπάρξει μια τροποποίηση, αυτή θα αφορά το πώς θα σωθούν οι τράπεζες, θα αφορά ελαφρύνσεις για τους κεφαλαιοκράτες ενώ οι λαοί δεν θα πάρουν πίσω τίποτα».

Την πρόθεση συνεργασίας σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον όρο ότι θα δεχθεί επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου και θα υποχωρήσει στο θέμα της κατάργησης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Η πρόταση μας για μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, είναι να υπάρξει επανεξέταση όρων του μνημονίου μέσω συμφωνίας με την ΕΕ.

Αν προκύψει μια κυβέρν
Keywords
Τυχαία Θέματα