Ολάντ με ΟΟΣΑ, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να κάνει δεκτούς την Δευτέρα μαζί τους επικεφαλής σημαντικών διεθνών οικονομικών οργανισμών -του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ)- για να συζητήσουν θέματα που άπτονται των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της προεδρίας που δόθηκε στην δημοσιότητα
σήμερα.
Στη συνάντηση αυτή θα λάβουν μέρος ο Άνχελ Γκουρία (ΟΟΣΑ), ο Τζιμ Γιανγκ Κιμ (Παγκόσμια Τράπεζα), η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), ο Πασκάλ Λαμί (ΠΟΕ) και ο Γκάι Ράιντερ (ΔΟΕ).
Η συνάντηση αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και θα ακολουθήσει ένα γεύμα εργασίας και μια συνέντευξη Τύπου στις 13:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.
Η προεδρία δεν διευκρίνισε τις θεματικές που πρόκειται να θιγούν στη συνάντηση αυτή. Ο Ολάντ έχει πει επανειλημμένα ότι έχει θέσει στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής του την ανάπτυξη, μέσα όμως σε ένα επιδεινούμενο περιβάλλον κρίσης.
Στα τέλη του Ιουλίου ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους και ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ είχαν συμφωνήσει να αρχίσουν έναν «διάλογο σε τακτική βάση για οικονομικά και κοινωνικά θέματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα