Ολοκλήρωση έρευνας του ΑΘΗΝΑ984 για την κρίση στην αγορά

Ολοκληρώνεται σήμερα η μεγάλη έρευνα του ΑΘΗΝΑ 9.84 για την κρίση στην αγορά, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την ώρα που οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει για τους επιχειρηματίες, νέοι άνθρωποι κάνουν το πάθος τους, εταιρεία. Νέες επιχειρηματικές ιδέες, εναλλακτικές προτάσεις επιβίωσης των επιχειρήσεων
και στροφή σε άλλες μορφές εμπορίου παρουσιάσθηκαν από νέους επιχειρηματίες, που έκαναν το χόμπι τους δουλειά και το πάθος τους εργασία. Στις δημοσιογράφους Χριστιάννα Κούσιου και Μαρία Παύλου μεταξύ άλλων, τόνισαν:
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ, εκτροφέας σαλιγκαριών:

«Στα δύο χρόνια που καλλιεργώ σαλιγκάρια, τα πράγματα είναι μέτρια. Δηλαδή, παραγωγή δεν έχω πάρει. Θα το δούμε, όμως, στην πορεία. Το σαλιγκάρι είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα, δεν το ξέρουμε ακόμα. Η καλλιέργειά του, στην αρχή, μας είπαν ότι είναι εύκολη, αλλά είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, όπως τα παρουσιάζουν ορισμένοι. Ζήτηση υπάρχει και το σαλιγκάρι είναι ένα προϊόν, που έχει προοπτική στην αγορά. Δηλαδή, φεύγει...».

ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΡΓΑΝΗΣ, εκτροφέας βατράχων:

«Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία και πάρα πολύ δύσκολη και στην αδειοδότηση. Όχι μόνο στο να κατορθώσεις να κάνεις παραγωγή σε ένα είδος που δεν υπήρχε καν τεχνογνωσία, που δεν μπορούσες να βρεις τεχνογνωσία. Το κτήμα μας είναι μεγάλο -περισσότερο από εκατό στρέμματα-, είναι βιολογικό, κάνουμε βιολογικές παραγωγές, αυγά. Οι κότες μας είναι ελευθέρας βοσκής. Και κάνουμε και λαχανικά και τα βατράχια. Υπάρχει ζήτηση και στο εξωτερικό και μας έχουν ζητήσει και από την Ρωσία ακόμη...».

ΡΑΝΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, μελισσοκόμος:

«Θέλαμε ένα κτήμα, όχι πολύ μακριά από την πόλη για να έχουμε πρόσβαση σε αυτό που λέμε ''πολιτισμό''. Και από εκεί και πέρα, αρχίσαμε να ψάχνουμε ένα κατάλληλο χώρο και ψάχνοντας, βρεθήκαμε εδώ στην Ηλεία. Μας έκανε ο χώρος, αρχίσαμε να χτίζουμε και σιγά- σιγά εγκατασταθήκαμε...».

Μ. Παύλου: Από την μελισσοκομεία έχετε καταφέρει και ζείτε...

Ρ. Αλεξίου: «Επί της ουσίας, ναι. Δεν το θεωρούμε επιχείρηση. Για μας, το κτήμα ''Φούγκα'' είναι ιδέα πιο πολύ. Τη διαχείριση την έχουμε όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο του και στο μέτρο που μπορεί να συμβάλλει».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, εργασιακή ψυχολόγος - ιδιοκτήτρια του «Indoor Beach Volley», στο ΟΑΚΑ:

«Η επιθυμία ήταν να δημιουργηθεί μία παραλία ολυμπιακών προδιαγραφών στο κέντρο της Αθήνας και η επιλογή του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν ό,τι καλύτερο. Ένα προπονητικό κέντρο, με ολυμπιακές προδιαγραφές. Η άμμος, που έχουμε φέρει, έχει έρθει από Βέλγιο. Έχουμε κόσμο όλων των ηλικιών. Είναι από 5 έως 65 χρονών. Έχουμε κόσμο που είναι πρωταθλητές, αθλητές από άλλες χώρες, που φιλοξενούνται για να ξεκινήσουν εκεί την προετοιμασία τους. Πάνω από έξι εθνικές ομάδες άλλων χωρών...».

ΧΑΡΗΣ ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ, συνιδιοκτήτης εταιρίας courier με ποδήλατα:

«Μεταφέρουμε σχεδόν τα
Keywords
Τυχαία Θέματα