Ολοκληρώθηκε η Διυπουργική

Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για αδικήματα που τελούνται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εξετάστηκε στη διυπουργική, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με αφορμή τα πρόσφατα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός προσφέρθηκε να διαθέσει η περιφέρεια το πόσο των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών,με την επισήμανση ότι

θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση επ' αυτού.

Νωρίτερα σήμερα, σε σύσκεψη υπό τον Θ. Πάγκαλο, εξετάστηκε το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς.

Συζητήθηκε επίσης, η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα, καθώς επίσης η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Άμεση οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ ζητούν οι έμποροι, των οποίων οι επιχειρήσεις καταστράφηκαν στα επεισόδια της Κυριακής. Ειδικότερα η Συνομοσπονδία των εμπόρων ζητά την άμεση ενεργοποίηση του αντίστοιχου νόμου που εφαρμόστηκε μετά τις ζημιές που υπέστησαν καταστήματα στο κέντρο, το Δεκέμβριο του 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα