Στο Eurogroup οι αποφάσεις για Ελλάδα

Μέσα σε ένα εξαιρετικά ρευστό για την Ελλάδα κλίμα, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων, σεναρίων χρεωκοπίας και πληροφοριών για αναβολή χορήγησης του νέου πακέτου στήριξης μέχρι τις εκλογές, ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες, η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης. Κατά πληροφορίες εξετάστηκε η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ενώ αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup
την ερχόμενη Δευτέρα. Σκεπτικισμός και επιφυλάξεις εκφράζονται χαμηλόφωνα -μέχρι στιγμής- και από κύκλους του ΔΝΤ για το αν τελικά είναι ρεαλιστικός ο στόχος να φθάσει στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό δημόσιο χρέος έως το 2020.

Έντονο προβληματισμό πάντως εξακολουθεί να προκαλεί η αβεβαιότητα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, παρά τις έγγραφες εγγυήσεις των κκ Σαμαρά και Παπανδρέου .

Προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά το PSI προκειμένου να αποφευχθεί ακυβερνησία,ζήτησε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΝΔ. Τόνισε επίσης πώς η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή, λαϊκή νομιμοποίηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή του προς ΕΕ ΔΝΤ και ΕΚΤ δεσμεύεται στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος επισημαίνει ωστόσο ότι θα επανακαταθέσει τις προτάσεις του για έκδοση ευρωομολόγου και την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα