Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τρόικα

Ολοκληρώθηκεη τρίωρη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στο Υπουργείο Οικονομικών. Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με στελέχη των δανειστών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν -σύμφωνα με πηγές- οι ανακεφαλαιοποιήσεις των Εθνικής Τράπεζας

και Eurobank.Σύμφωνα με ανώτερη τραπεζική πηγή που μετείχε στη συνάντηση αναμένονται ανακοινώσεις, που θα προέλθουν, είτε απο το Υπουργείο Οικονομικών, είτε απο την Τράπεζα της Ελλάδος.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Παράλληλα, έλαβε χώρα σύσκεψη εκπροσώπων της τρόικας με στελέχη του υπουργείιυ Ανάπτυξης με αντικείμενο τη ρύθμιση δανείων νοικοκυριών.

Το πρωί οι εκπρόσωποι της τρόικας πραγματοποίησαν συνάντηση 2,5 ωρών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ ακολούθησε μίνι σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργόΕπικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων, παραδέχθηκε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα πολλά ανοικτά ζητήματα.

Άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι μικραίνει το δημοσιονομικό "κενό", ωστόσο παραμένει ακόμη η "απόσταση" στο πεδίο Εθνικής-Eurobank, τη διαθεσιμότητα και σε άλλα ανοιχτά πεδία.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα