«Ομφάλιος λώρος» του πλανήτη το Λονδίνο

Από σήμερα και μέχρι τις 12 Αυγούστου το Λονδίνο θα είναι το κέντρο της Γης. Η 30ή Ολυμπιάδα ανοίγει τις πύλες της στην Αγγλία και θα συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα δισεκατομμυρίων ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Το «πνεύμα» των Ολυμπιακών Αγώνων, που τόσο πολύ έχει αμφισβητηθεί και που αυτό το αίσθημα της αμφισβήτησης μεγαλώνει από τετραετία σε τετραετία, λόγω της απόλυτης εμπορευματοποίησης του θεσμού, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ενώ η έναρξη

της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο, βρίσκει την Ελλάδα «μουδιασμένη».

Μουδιασμένη από τα δύο απανωτά χτυπήματα, αυτό του αποκλεισμού της Παπαχρήστου από την ΕΟΕ για το μήνυμά της στο Twitter και του εξαιρετικά σοβαρού και δυστυχώς επαναλαμβανόμενου κρούσματος ντόπινγκ, αυτή τη φορά στο... αίμα του Δημήτρη Χονδροκούκη.

Στις 11 ώρα Ελλάδας, το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα γεμίσει με χρώματα φιλοξενώντας 203 σημαίες και 204 κράτη του πλανήτη, αφού το Νότιο Σουδάν που έχει ανακηρυχθεί σε ανεξάρτητο κράτος, δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα από τη ΔΟΕ και θα παρελάσει υπό την Ολυμπιακή σημαία.

Οι Άγγλοι έχουν ολοκληρώσει -έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον- μια μαραθώνιο προετοιμασία με στόχο και σκοπό την παρουσίαση της καλύτερης τελετής έναρξης όλων των εποχών.

Όπως σε κάθε πρεμιέρα Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι και απόψε το... σήμα της έναρξής τους θα το δώσει η ελληνική ομάδα με το σημαιοφόρο μας, Αλέξανδρο Νικολαΐδη να κρατά περήφανα την ελληνική σημαία και να μπαίνει πρώτος εκ των χιλιάδων αθλητών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Για το τελετουργικό δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα, καθώς οι Άγγλοι ετοιμάζουν εκπλήξεις, ενώ την έναρξη των αγώνων αναμένεται να κηρύξει η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Μάλιστα, οι Άγγλοι θέλοντας να κρατήσουν μυστικά ορισμένα βασικά σημεία της τελετής έναρξης δεν τα εμφάνισαν στην τελική πρόβα και έτσι, ως προς το καλλιτεχνικό σκέλος της αποψινής βραδιάς, μόνο δεδομένο αποτελεί η επιμέλεια του προγράμματος από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, Ντάνι Μπόιλ.

Ο τίτλος που φέρει η τελετή έναρξης είναι: «Τα νησιά των θαυμάτων», το δε κόστος της εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 27 εκατομμύρια λίρες, ενώ το σενάριο φιλοδοξεί να παντρέψει τη βρετανική ιστορία με το σήμερα των Άγγλων, καθώς και τη σύγχρονη εικόνα της χώρας που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν, ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για την κακή οργάνωση των Βρετανών που έσπευσαν μέχρι και να ζητήσουν τη μείωση της διάρκειας της τελετής έναρξης, ώστε το τέλος αυτής να συμπέσει με την πλήρη λειτουργία του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αφού σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να προκληθεί χάος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας της τελετής έναρξης, έχουν εκφραστεί ήδη τάσεις, αλλά και ανακοινωθεί αποφάσεις πολλών αθλητών που δεν δέχτηκαν να λάβουν μέρος στην αποψινή γιορτή, διότι αυτή θα τραβήξει μέχρι αργά, κάτι που θα τους προκαλούσε πρόβλημα ως προς τον
Keywords
Τυχαία Θέματα