Ορμπάιθ: Επιστρέφω στην Αθλέτικ

Ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Κυριακίδη μετά το εντυπωσιακό 7-2 των «ερυθρολεύκων» επί του Αστέρα Τρίπόλης, για τα αίτια που οδήγησαν την ομάδα του στη νίκη, αλλά και για το μέλλον του τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και ... χωρίς αυτόν.
Πώς κατάφερε ο Ολυμπιακός
να ανατρέψει το εις βάρος του 0-2 και να επικρατήσει με το ευρύ 7-2 του Αστέρα;

«Στην αρχή ο Αστέρας μας αιφνιδίασε με δύο γκολ, αλλά η ομάδα ήξερε πώς να αντιδράσει και καταφέραμε να επιστρέψουμε. Μετά το πρώτο μέρος, όπου βρεθήκαμε πίσω με 2-0, μπήκαμε στο γήπεδο με αποφασιστικότητα. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αντέδρασε. Η ενότητα της ομάδας με τον κόσμο, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα νικητή που διαθέτει, είναι το στοιχείο που μας επιτρέπει να ανατρέπουμε δύσκολες καταστάσεις».

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμη αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, αλλά χρειάζεται μόνο μια νίκη στις εναπομείνασες αγωνιστικές για να «κλειδώσει» τον τίτλο. Τι να περιμένουμε;

«Ό,τι έχουμε δείξει μέχρι στιγμής. Είμαστε ο Ολυμπιακός και θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτή είναι η υποχρεώσή μας κι αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και στο εξής».

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα, τόσο ο ίδιος όσο και ο Κέβιν Μιραλάς σκόραραν, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μια εύκολη τελικά επικράτηση.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μιραλάς για τα τέσσερα γκολ που πέτυχε. Δεν είναι κάτι εύκολο. Χαίρομαι τόσο γι' αυτόν όσο και για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και για το πρώτο μου φετινό γκολ, αλλά και για το γεγονός ότι μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα σκοράρω κι άλλα. Όμως, αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι προσπάθεια, αφοσίωση και ενθουσιασμό για τον Ολυμπιακό».

Μια εβδομάδα μετά τα επεισόδια και τη διακοπή του αγώνα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ποιες είναι οι σκέψεις;

«Το σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Από εκεί και πέρα, τα άτομα που οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις, ας τις πάρουν».

Δεδομένου ότι έχει παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, θα παραμείνει στην Ελλάδα ή θα γυρίσει στην πατρίδα του μετά το καλοκαίρι;

«Βάσει της συμφωνίας, θα πρέπει να επιστρέψω. Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα για την παραμονή μου εδώ, μέχρι στιγμής. Γι' αυτόν τον λόγο, η υποχρεώσή μου είναι να γυρίσω στην Αθλέτικ».
Keywords
Τυχαία Θέματα