Παγωμένο σκηνικό

Στην κατάψυξη «μπαίνει» η χώρα σήμερα, σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 13, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη
από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Χιονόνερο ή χιόνι στην ανατολική χώρα και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά από το μεσημέρι και μετά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, από βόρειες διευθύνσεις.

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα και βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς και από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες θα υπάρξουν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.
Keywords
Τυχαία Θέματα