«Παγώνει» η ανάπλαση στο Κέντρο

«Βόμβα» στα σχέδια για ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με αιχμή την πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, βάζουν οι Βρυξέλλες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απαίτησαν να μην ενταχθεί στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόγραμμα Rethink Athens το οποίο προωθούνταν και προέβλεπε την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την αναδιαμόρφωση και ανάδειξη του φαληρικού Δέλτα.

Αξίζει
να σημειωθεί ότι μόλις πριν πέντε ημέρες ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοϊδης, σε ερώτηση στη Βουλή είχε απαντήσει ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου ώστε να αναλάβει το ταχύτερο ο ανάδοχος. Τα νέα δεδομένα τινάζουν στον αέρα τον σχεδιασμό και το όνειρο χιλιάδων Αθηναίων να δουν το κέντρο πλήρως μεταμορφωμένο.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής η Επιτροπή χαρακτήρισε "διακοσμητικά" τα δύο έργα και έκρινε πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας

Με ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Ωνάση εκφράζει την απογοήτευσή του για την απόφαση των Βρυξελλών και αναρωτιέται ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα