Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Aviva

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη Βρετανία, της Aviva, παραιτήθηκε σήμερα αφού οι μέτοχοί της αντέδρασαν έντονα για τις αποδοχές των ανώτατων στελεχών της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Ο Άντριου Μος, διευθύνων σύμβουλος της Aviva από το 2007, θα εγκαταλείψει τη θέση του επειδή πάνω από τους μισούς μετόχους δεν ενέκριναν τις αμοιβές των ανώτερων στελεχών της επιχείρησης.

Ο Μος, 54 ετών, που έχει θητεύσει στην HSBC και τη Lloyds,
πρόσφερε στους μετόχους την μη ενσωμάτωση της αύξησης 5% στις αποδοχές του, εμμένοντας όμως στο περισσότερο απ ένα εκατομμύριο στερλίνες των ετήσιων αποδοχών του, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η προσφορά απορρίφθηκε, την ώρα που η μετοχή της Aviva για όλο το 2011 έχει απώλεσε το 30% της αξίας της.

Ανάλογη αναταραχή ανάμεσα στους μετόχους έχει στη διάρκεια του Απριλίου δημιουργηθεί στην Barclay's, όμως εκεί οι διαφωνούντες μέτοχοι για τις αποδοχές της ανώτατης εκτελεστικής ιεραρχίας φθάνουν το 30% του συνόλου.

Η αναταραχή τροφοδοτείται από την εκτίμηση μερίδας των μετόχων ότι «οι δεν υπάρχει αντιστοιχία των αποδοχών της ανώτατης εκτελεστικής εξουσίας με τις παρεχόμενες υπηρεσίες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα