Παραμένει έγκλειστος ο Ουνταλτσόφ

Δικαστήριο της Μόσχας παρέτεινε σήμερα έως τις 6 Αυγούστου, τον κατ' οίκον περιορισμό του Σεργκέι Ουνταλτσόφ, ενός από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στον Βλαντιμίρ Πούτιν, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για την προετοιμασία μαζικών ταραχών.

"Οδικαστής Μουσνίκοφ του δικαστηρίου του Μπασμάνι παρέτεινε τον κατ' οίκον περιορισμό του Ουνταλτσόφ έως τις 6 Αυγούστου του 2013", γράφει ο αντιφρονών στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τοδικαστήριο απέρριψε το αίτημα του ηγέτη του Μετώπου της

Αριστεράς που ζητεί την άρση της απαγόρευσης εξόδου από το σπίτι του στη Μόσχα, η οποία του επιβλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Επίσης του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και το διαδίκτυο.

ΟΣεργκέι Ουνταλτσόφ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη στο πλαίσιο μιας έρευνας που άρχισε εναντίον του τον Οκτώβριο, μετά τη μετάδοση μιας ταινίας από το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, που υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις εικόνες που γυρίστηκαν με κρυφές κάμερες των οποίων δεν προσδιορίζεται η προέλευση, αντιφρονούντες, συμπεριλαμβανομένου του Ουνταλτσόφ, ετοιμάζονταν να ανατρέψουν με τη βίατην κυβέρνηση.

Ο Ουνταλτσόφ διώκεται επίσης για τη συμμετοχή στις "μαζικές ταραχές" της 6ης Μαΐου του 2012, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης την παραμονή της τελετής της επίσημης ανάληψης καθηκόντων από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο για την τρίτη προεδρική θητεία του. Η διαδήλωση εξελίχτηκε τελικά σε σύγκρουση με την αστυνομία.

Ο Ουνταλτσόφ απορρίπτει κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες.

Στομεταξύ, η ΜΚΟ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανακοίνωσε ότι έρευνα έγινε σήμερα στο σπίτι ενός εκ των μελών της του Ντμίτρι Κραϊουχίν, στο Ορέλ (380 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας) στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαδήλωση της 6ης Μαΐου.

Ένας άλλος αντιφρονών, ο Αντρέι Τερεχίν, κάτοικος του Νοβοσιμπίρσκ (3.200 χλμανατολικά της Μόσχας), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι έρευνα διεξήχθη σήμερα στο σπίτι του για την ίδια υπόθεση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα