Παραμένουν στη Χαλυβουργία

Στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας παραμένουν 100 εργαζόμενοι, ενώ παρατεταγμένες βρίσκονται και 7 κλούβες των ΜΑΤ, μετά την πρωινή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, μετά από 9 μήνες.

Νωρίτερα εργαζόμενοι και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν συγκεντρωση διαμαρτυρίας, στο υψος του εργοστασιου στην εθνικη

οδο Αθηνών κορινθου ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξαγεται κανονικά  
Το άνοιγμα του εργοστασίου προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο Συριζα σε ανακοίνωση του τονίζει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες.

Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευθούν, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας τονίζει το ΠΑΣΟΚ.
«Το υπουργείο Απασχόλησης οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να υποτάξει τους εργαζόμενους, έκανε λόγο το ΚΚΕ.
Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων, απεργών της Χαλυβουργίας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα