Παρέμβαση στο ΑΠΘ

Παρέμβαση για να σταματήσει η κατάληψη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησαν, το πρωί, ο πρύτανης και μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ο κοσμήτορας και καθηγητές της Σχολής, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από τους φοιτητές.

Με χθεσινό, ομόφωνο, ψήφισμά της, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητούσε να σταματήσει "άμεσα" η κατάληψη της Φιλοσοφικής Σχολής από φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας και καλούσε "όλους τους φοιτητές, τους

καθηγητές και τους εργαζόμενους να προσέλθουν αύριο (σήμερα), στις 9 το πρωί, στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, προκειμένου αυτή να επαναλειτουργήσει".

Την κατάληψη αποφάσισαν φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας (από τις 17 ως τις 22 του μηνός), με στόχο το μπλοκάρισμα της εξωτερικής αξιολόγησης- που γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΑΔΙΠ) σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια -υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των σπουδών.

Σήμερα το πρωί, ο πρύτανης του ΑΠΘ Ι. Μυλόπουλος ζήτησε από τους φοιτητές να λύσουν την κατάληψη και να επαναλειτουργήσουν τα οκτώ τμήματα της Σχολής, σημειώνοντας ότι "η αξιολόγηση συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των σπουδών".

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των τμημάτων επεσήμαναν τον κίνδυνο ακόμη και της απώλειας του εξαμήνου, λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, καθώς μαθήματα στα οποία δεν έχουν συμπληρωθεί οι ώρες διδασκαλίας μπορεί να θεωρηθούν μη διδακτέα και επομένως να μην εξεταστούν.

"Δυστυχώς, μια μικρή ομάδα κακά πληροφορημένων φοιτητών, ενός τμήματος της Φιλοσοφικής, εμποδίζει την είσοδο στη Σχολή και τη λειτουργία της" δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.

"Είναι αδιανόητο να εμποδίζεται η ακαδημαϊκή λειτουργία" τόνισε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε: "Η αξιολόγηση της Φιλοσοφικής Σχολής συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί κανονικά, όπως άλλωστε στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται η αξιολόγηση και στις υπόλοιπες σχολές του ΑΠΘ".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα