«Πάρτε μαθήματα από επανεκλογή Κίρσνερ»

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τον Γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συνεχάρη την Κριστίνα Κίρσνερ για την επανεκλογή της στην προεδρία της Αργεντινής, να "πάρει μαθήματα" από αυτήν, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που ακολουθούν τον κ. Ομπάμα στην G20 στις Κάννες.

Στις αρχές της συνόδου της G20, η οποία ξεκίνησε με γεύμα εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των είκοσι μεγάλων δυνάμεων, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας

και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνεχάρησαν την Πρόεδρο της Αργεντινής για την επανεκλογή της.

Στρεφόμενος στον κ. Σαρκοζί, ο κ. Ομπάμα, στη συνέχεια, αναφώνησε, χαριτολογώντας: "Λοιπόν, Νικολά, όλοι πρέπει να πάρουμε μαθήματα" από αυτήν.

Οι κ.κ. Ομπάμα και Σαρκοζί και η κα Μέρκελ θα επιδιώξουν και οι τρεις την επανεκλογή τους στις αντίστοιχες χώρες τους: ο πρόεδρος των ΗΠΑ στα σίγουρα, το Νοέμβριο του 2012, ο Γάλλος πρόεδρος την άνοιξη του 2012, αν επιβεβαιωθεί ότι θα υποβάλει υποψηφιότητα, και η Γερμανίδα καγκελάριος το Σεπτέμβριο του 2013.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ επανεξελέγη για τέσσερα χρόνια στις 24 Οκτωβρίου, στον πρώτο γύρο των προεδρικών στην Αργεντινή, με σημαντική πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας 53,42% των ψήφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα