Πάρτι στις Βρυξέλλες


Με τον Κώστα Μήτρογλου να κυκλοφορεί με... καπνισμένες κάνες ο Ολυμπιακός πέρασε «αέρας» από τις Βρυξέλλες. Το επιβλητικό 0-3 -με χατ τρικ του έλληνα φορ- έδωσε στους Ερυθρόλευκους την πρώτη φετινή νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και την «επιστροφή» τους στην κουβέντα της πρόκρισης. Ο Κώστας Μήτρογλου λοιπόν σημείωσε χατ τρικ (17', 56', 72') και ο Ολυμπιακός

πήρε εμφατική νίκη επί της Άντερλεχτ με 3-0. Για να έρθει, όμως, αυτό το αποτέλεσμα, χρειάστηκε αρκετή τύχη και κυρίως ο φοβερός και τρομερός Ρομπέρτο, που έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και έπιασε και το πέναλτι του Μίτροβιτς στο 25'. Έτσι, ο «πιστολέρο» έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σκοράρει χατ τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός η πρώτη Ελληνική ομάδα που κερδίζει την Άντερλεχτ στο Βέλγιο.


Στο πρώτο ημίχρονο η Άντερλεχτ ήταν ξεκάθαρα καλύτερη. Στην πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στα καρέ της όμως και έπειτα από μαγική ασίστ του Σαβιόλα ο Μήτρογλου την έβαλε να... κυνηγά στο σκορ (17΄). Επτά λεπτά αργότερα ο Σάμαρης υπέπεσε στο δεύτερο φετινό του πέναλτι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρομπέρτο όμως έκανε τη δεύτερη σερί επέμβαση του από την... άσπρη βούλα καθώς μετά τον Ιμπραήμοβιτς (στο ματς με την Παρί) σταμάτησε και τον Μίτροβιτς.


Το δεύτερο ημίχρονο ήταν... καρμπόν με το πρώτο. Ευκαιρίες η Άντερλεχτ (Κλιέσταν στο 47',Σουάρες στο 52', Μίτροβιτς στο 53'), ο Ολυμπιακός τα έβαζε: ο Ολαϊτάν έκανε την κεφαλιά, ο Μήτρογλου έκανε ένα κοντρόλ και με σουτ με το δεξί στο 56' έκανε το 0-2. Αυτό κι αν ήταν... μαχαίρι στην καρδιά, με τους Βέλγους να επηρεάζονται ψυχολογικά και να πετάνε λευκή πετσέτα. Κάπως έτσι, ήρθε και το 0-3 στο 72', με τον Μήτρογλου να σκοράρει ένα μοναδικό γκολ και να τελειώνει μία και καλή το παιχνίδι. Το τελευταίο 20λεπτο απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως είναι ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης...


ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Πρότο, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νιούτινκ, Ν' Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν, Πραέτ, Μπρούνο, Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Βάις, Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Σαβιόλα (66' Ντομίνγκεζ) (77' Χολέμπας), Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα