Πέντε νεκροί από επίθεση καμικάζι στη Ρωσία

Πέντε αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε γυναίκα καμικάζι χθες το βράδυ στο χωριό Καραμπουντάκεντ της επαρχίας του Νταγκεστάν ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν στη ρωσική περιοχή του Καυκάσου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα της γυναίκας. Πρόκειται για την Αμιάτ Ιμπραγίμοβα, χήρα του αντάρτη Ζαούρ Ζαγκίντοφ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νταγκεστάν.

Η Ιμπραγίμοβα πυροδότησε την βόμβα την οποία έφερε που περιείχε δύο κιλά πλαστικής εκρηκτικής ύλης αφού πλησίασε σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Ο Ζαγκίντοφ μαζί με τέσσερις άλλους αντάρτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τον ρωσικό στρατό τον Φεβρουάριο.

Στις ρωσικές επαρχίες του Καυκάσου σημειώνονται σχεδόν καθημερινά περιστατικά βίας ανάμεσα στους ένοπλους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις. Οι αντάρτες συνήθως στήνουν ενέδρες και τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους δρόμους για να επιτεθούν στα ρωσικά στρατεύματα και την αστυνομία.

Πηγή: www.thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα