Πιέσεις και διαφωνίες

Στην «κόψη του ξυραφιού» οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο και το «κούρεμα» του χρέους. Τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας μετέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος στους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η τρόικα

ζητά τη γραπτή δέσμευση των τριών κομμάτων τα οποία ωστόσο εξακολουθούν να διατυπώνουν διαφωνίες επί συγκεκριμένων μέτρων. Αυτή θα είναι και η ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό κ. Παπαδήμο η οποία πιθανώς να μετατεθεί για μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της ευρωζώνης ενδέχεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τη Δευτέρα. «Φτάνουν οι ανακοινώσεις, η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να δράσει τώρα», φέρεται να είπε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του πρώτου πακέτου βοήθειας προτού να ληφθούν άλλα μέτρα υπέρ της», είπε χαρακτηριστικά. Να συνυπογράψουν μια συμφωνία περί μεταρρυθμίσεων ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με συνέντευξη του σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Όπως αναφέρει, η συμφωνία αυτή θα είναι προϋπόθεση για την παροχή του επόμενου πακέτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα