Πιο αισιόδοξος για τη δόση

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, μετά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τονίζοντας ότι η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Διαβεβαίωσε ότι δίνει μάχη όχι μόνο για να πάρει η χώρα στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και «για το παραπάνω», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας

ότι επιστρέφει στην Ελλάδα «ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα».


«Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η απομάκρυνση της δραχμοφοβίας θα έρθουν από την καταβολή της επόμενης δόσης», επισήμανε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αναμένει την τελική απόφαση στο Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου.

Για μηχανισμό ελέγχου μίλησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο, όπως είπε, η Γερμανία συζητά την συγχώνευση των τριών δόσεων που θα έπρεπε να είχαν δοθεί προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα περιμένει την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οφείλουμε-πρόσθεσε - αυτήν την υποστήριξη στην Ελλάδα για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ό,τι αφορά στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα