«Πληρώνουμε τις ανησυχίες για την Ισπανία»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απέδωσε στις ανησυχίες για τα δημοσιονομικά της Ισπανίας και την κριτική για την Emma Marcegaglia, επικεφαλής του ιταλικού επιχειρηματικού lobby Confindustria, για τη διεύρυνση του spread των ιταλικών κρατικών ομολόγων, ανέφεραν δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας.

«Εμείς πληρώνουμε την επιστροφή της ισπανικής κρίσης», αναφέρει η Corriere della Sera
επικαλούμενη δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού κατ' ιδίαν με τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Κάιρο.

Η συνοδεία του Monti ήταν επίσης έξω φρενών με την Marcegaglia, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα άσκησε κριτική στην τελική πρόταση της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Monti έχει δηλώσει επανειλημμένως πως θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι θεμελιώδεις για την αξιοπιστία της Ιταλίας διεθνώς, επισημαίνει η εφημερίδα.

Κάποιοι από τους βοηθούς του Monti πιστεύουν ακόμη ότι το ξέσπασμα της Marcegaglia αντανακλά την επιθυμία της να εμπλακεί με την πολιτική μόλις λήξει η θητεία της στην Confindustria αργότερα στο έτος, αναφέρει η La Repubblica επικαλούμενη αξιωματούχους που δεν κατονομάζει.

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι η ομάδα του Monti θεωρεί τις πρόσφατες αναταράξεις της αγοράς, αντανάκλαση των ανησυχιών για την Ισπανία.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πληρώνουμε, Ισπανία,plironoume, ispania