«Πλησιάζει το Grexit;»

Περιθώριο λίγων εβδομάδων έχει η Ελλάδα να πείσει τους πιστωτές της ότι μπορεί να επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις σε τροχιά υλοποίησης, αναφέρει άρθρο του Economist, με τίτλο «Πλησιάζει το Grexit;».
Ο συντάκτης εξηγεί πως εάν τα σχέδια που καταρτίζει η ελληνική κυβέρνηση για εξοικονόμηση 14,5 δισ. ευρώ στο διάστημα των δύο επόμενων ετών κριθούν μη ρεαλιστικά, η καταβολή της επόμενης δόσης των 31,2 δισ. ευρώ του δανείου της Ελλάδας

θα καθυστερήσει. Εάν αυτό συμβεί, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Χωρίς δανεισμό, η οικονομία θα περιέλθει σε τέλμα.

Μισθοί και συντάξεις του δημοσίου δεν θα πληρωθούν. Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο Economist επισημαίνει στο σημείο αυτό πως η ανησυχία για τους Έλληνες είναι, πως με την Ισπανία και την Ιταλία να δέχονται επίθεση από τις αγορές, ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ίσως βρουν δελεαστικό το να θυσιάσουν την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να πείσει τους πιστωτές της Ελλάδας πως η κυβέρνησή του μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επαναλαμβάνει ο Economist.
Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα