Πολιτικές αντιδράσεις στις αποδοκιμασίες

Επεισοδιακές ήταν οι παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ σε διάφορες πόλεις της χώρας. Αποκορύφωμα η, για πρώτη φορά στα χρονικά, ματαίωση της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και την επιστροφή του στην Αθήνα. Μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον κ.Παπούλια, του εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης
και του επεσήμανε ότι πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αντικρούει τις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης επειδή δεν επενέβη η αστυνομία καθώς ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες και μικρά παιδιά και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές τυχόν επέμβαση θα πυροδοτούσε περαιτέρω ένταση και επεισόδια.

«Ο ελληνικός λαός ξέρει να διαχωρίζει οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία και οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας από την ανάγκη σεβασμού της ιστορική μνήμης. Αυτοί που σήμερα ύψωσαν τις μικρές κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες, αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση προς την ιστορία του τόπου, προσέβαλαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εκφράζουν το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόσθεσε πως χειρότεροι όλων είναι όσοι ενέπλεξαν μια τέτοια ημέρα στην συνδικαλιστική τους τακτική.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε, όμως όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση». «Είναι», κατέληξε, «ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική».

«Το εάν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα δευτερεύον ζήτημα μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός, και τα χειρότερα που φέρνουν κυβέρνηση, ευρωπαϊκή ένωση και πλουτοκρατία», αναφέρει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. Προσθέτει ακόμα ότι «στις παρελάσεις τόσο στις κεντρικές σε όλες τις πόλεις, όσο και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, καταδείχτηκε  πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και η αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική».

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της προσθέτοντας: «η διασάλευση του νόμου και της τάξης μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα από αυτά τα οποία απεδέχθη η κυβέρνηση Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Προφανώς ο κ. Παπουτσής δεν έχει καμία θέση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την εύρυθμη διεξαγωγή των παρελάσεων. Η λοιδορία προς το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας από τους γνωστούς
Keywords
Τυχαία Θέματα