Πονοκέφαλος το Κύπελλο Εθνών Αφρικής για ΠΑΟ

Νέο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, οι «πονοκέφαλοι» από το επερχόμενο 29ο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Μετά τις προχθεσινές προκρίσεις της Ακτής Ελεφαντοστού και της Γκάνας στα τελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί από 19 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου στη Ν. Αφρική, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν σοβαρά να χάσουν για περίπου έναν μήνα, τους Ιμπραήμ Σισοκό και Κουίνσι Οβούσου Αμπέγε.

Ο πρώτος στη λίστα είναι ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός. Το όνομά του άλλωστε ήταν και στις δύο τελευταίες κλήσεις του τεχνικού Σαμπρί Λαμουσί κι ο ίδιος έζησε από κοντά τον προχθεσινό
επεισοδιακό επαναληπτικό με τη Σενεγάλη στο Ντακάρ. Το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά στο 76' όταν μπήκε μέσα ο κόσμος και ο αγώνας κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εξασφάλισαν και τυπικά το εισιτήριο για τα τελικά του Κυπέλλου Αφρικής. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως ο Σισοκό θα φύγει για να ενταχθεί στο συγκρότημα της πατρίδας του λίγο μετά τον αγώνα της 6ης Ιανουαρίου με τον Λεβαδειακό και θα λείψει τουλάχιστον μέχρι τις 30/1, οπότε κι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση. Από εκεί και πέρα, όσο προχωράει η Ακτή Ελεφαντοστού στη διοργάνωση, τόσο θα καθυστερεί και η επιστροφή του 21χρονου άσου.

Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τον Κουίνσι. Ο 26χρονος άσος κλήθηκε τελευταία φορά στην Γκάνα στις 29 Φεβρουαρίου για το φιλικό με τη Χιλή. Ωστόσο, σε επαφή που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον ομοσπονδιακό του, Τζέιμς Απια, ενημερώθηκε πως εάν γίνει βασικός κι αρχίσει να παίζει καλά με τον Παναθηναϊκό θα κληθεί ξανά στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, η οποία ξεπέρασε το Σάββατο εξίσου εύκολα το Μαλάουι στα προκριματικά με δεύτερη νίκη (1-0).

Οι αγώνες που μπορεί να χάσουν

ΗΜΕΡ./ΑΓΩΝΑΣ

13.1.13/ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ

20.1.13/ΠΑΟ-Πανθρακικός

27.1.13/Ατρόμητος-ΠΑΟ

3.2.13/Αστέρας Τρίπ.-ΠΑΟ

10.2.13/ΠΑΟ-Ξάνθη

Πηγή:Sentragoal
Keywords
Τυχαία Θέματα