Πώς το έλεγε ο Μαυρογιαλούρος: «θα σας εξαφανίσωμεν...»

του Γιώργου Αποστολίδη

Αν δεν ήταν τραγικό θα αποτελούσε μια θαυμάσια κωμωδία με τίτλο «Το χαμένο usb και η λίστα Λαγκάρντ». Δαίδαλος με μια λίστα την οποία κανείς δεν είδε αλλα εν τέλει βρέθηκε...

Όμως άναυδοι οι πολίτες μαθαίνουν ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν επειδή το αρχείο δεν περιήλθε στο κράτος με νόμιμα μέσα.
Την ίδια στιγμή οι πολίτες φορολογούνται για εισοδήματα που ουδέποτε απέκτησαν, άνεργοι βαριά φορολογούμενοι, άλλοι που βίωσαν την περικοπή μισθού, δώρων, το χαράτσι της ΔΕΗ
με την «νόμιμη» απειλή για διακοπή της ηλεκτροδότησης. Όλα νομίμως αφού εσπευσμένοι νόμοι ανατρέπουν το δίκαιο και δίδουν τον απαραίτητο μανδύα στις αποφάσεις.

Είναι οι ίδιοι πολίτες που υφίστανται περικοπή των φοροαπαλλαγών, ακόμα και στο στεγαστικό που πήραν βασιζόμενοι σε νόμο του κράτους. Είδαν τα ταμεία να μην πληρώνουν εφ άπαξ και όσοι το έλαβαν πλέον να τους ζητείται πίσω.

Συνταξιούχοι απέλπιδες και εργαζόμενοι που προσβλέπουν στα 67 να έχουν εργασία για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη, ενώ την ίδια στιγμή η ιατρική περίθαλψη καταβαραθρώνεται και φυσικά αυξάνεται η συμμετοχή...
 
Ενεοί μαθαίνουν για τα δικαιώματα των καταθετών στη «λίστα Λαγκάρντ» εν'ω οι ίδιοι είδαν τα αποθεματικά Ταμείων και ΑΕΙ να κουρεύονται υποχρεωτικά χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι διοικήσεις. Αποθεματικά άτοκα επί έτη.

Μαθαίνουν για το χαμένο usb (που φαίνεται ότι κάπου υπήρχε τελικά)  εν μέσω νέων περικοπών, με το χαμένο αφορολόγητο για τα παιδιά (βάση νόμου βεβαίως - βεβαίως ) και την κατάργηση δικαιωμάτων εργαζομένων και συμβάσεων. Εύκολος στόχος πάντοτε και με το γράμμα του νόμου...
Η Γενεύη, οι off shore, οι διαδρομές με τις μίζες δεν στοιχειοθετούνται εύκολα αντίθετα με τις συντάξεις που με συνοπτικές (νομοθετικές) διαδικασίες κόβονται στο άψε σβήσε. 

Βεβαίως οι 2000 της λίστας (ως νησίδα στα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων ) γνωρίζουν τα  δικαιώματά τους και πρέπει να έχουν την νόμιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία. Ανήκουν σε ένα σπάνιο είδος ... Για τους υπόλοιπους ισχύει η ρήση του Μαυρογιαλούρου με γλώσσα λανθάνουσα : «θα σας εξαφανίσωμεν...»

Μόνο που εκείνη η ταινία είχε τίτλο: «Υπάρχει και φιλότιμο».
 
Keywords
Αναζητήσεις
θα σας εξαφανίσωμεν
Τυχαία Θέματα