Πουλήθηκε η κληρονομιά μας για 544.000 ευρώ

Σε άγνωστο έως τώρα πλειοδότη έναντι 544 χιλιάδων ευρώ  κατακυρώθηκε το Κύπελλο του Σπύρου Λούη στην δημοπρασία του οίκου Κρίστις, που συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον. Η τιμή εκκίνησης ήταν 140 χιλιάδες ευρώ.
Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Κρίστις, ύστερα από σχετική

απόφαση του εγγονού του Ολυμπιονίκη.
Στη δημοπρασία βρέθηκε και αντιπροσωπεία του δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος μέσω ειδικού τραπεζικού λογαριασμού που άνοιξε, είχε συγκεντρώσει περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που διέθεσαν κυρίως ο Όμιλος Λάτση, αλλά και άλλες εταιρείες, σύλλογοι και πολίτες.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απέστειλε εξώδικο στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, με το οποίο ζητούσε έστω και την ύστατη στιγμή να χαρακτηριστεί το κύπελλο ως εθνικό κειμήλιο, προκειμένου να αποτραπεί η δημοπρασία.

«Ένα λάθος που έγινε θα μπορούσε να διορθωθεί», είπε ο κ. Πατούλης στον Αθήνα 9.84 και υπενθύμισε ότι για να καταφέρει νόμιμα να βγει το κύπελλο στο εξωτερικό από τον εγγονό του Ολυμπιονίκη και να πουληθεί, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να υπάρξει το σχετικό έγγραφο του ΥΠΠΟΤ, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν πρόκειται για εθνικό κειμήλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα