Πρόγραμμα ενίσχυσης κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία

Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει προωθήσει προς τα συναρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή προγράμματος ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία. Με αφορμή ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη για τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης
απέστειλε στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει πρόγραμμα ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, αλλά επειδή το ύψος της κοινοτικής ενίσχυσης είναι χαμηλό και το διοικητικό κόστος μεγάλο, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ροντούλης «η διάθεση γάλακτος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνδυάζεται με την οργανωμένη σίτιση, η οποία υπάρχει στα σχολεία και την οποία αναλαμβάνουν οι ίδιες οι διοικήσεις των σχολείων. Στη χώρα μας, η λειτουργία των κυλικείων που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν διευκόλυνε μέχρι σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος».
Keywords
Τυχαία Θέματα